• 24

Uništava sve u 40.000 metara kvadratnih: Rusi objavili snimak oružja "Plamen Sunca"

Retki su snimci ovog oružja, a na objavljenom klipu vidi kako se sistem pomera ka položaju, naoružava, a zatim ispaljuje smrtonosni teret na mete

  • 24

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak raketnog sistema TOS-1A tokom vojnih vežbi u regionu Lenjingrada.

Oružje po nadimku "Plamen Sunca" (Solntsepyok) sadrži 24 termobaričnih projektila, koju su u mogućnosti da unište sve unutar 40.000 metara kvadratnih. Retki su snimci ovog oružja, a na objavljenom klipu vidi kako se sistem pomera ka položaju, naoružava, a zatim ispaljuje smrtonosni teret na mete.

Sistem je namenjen kao "težak bacač plamena", ali je zapravo raketni bacač koji je naoružan sa termobaričkim raketama od 220 milimetara, a montiran je na šasiju tenka T-72.

Kada je potpuno naoružan, jedan sistem TOS-1Aje u mogućnosti da uništi osoblje neprijatelja, opremu i skoro svako utvrđenje na površini do 40.000 metara kvadratnih, što je otprilike veličina šest fudbalskih terena.

"Solntsepyok" može da pogodi mete udaljene do šest kilometara.

Video: Rusi predstavili najnovije nuklearno naoružanje

(M. Lj.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Da nije možda malo više od ti 40 000 m² ? Nešto mi je to veoma malo... svega 200x200 m ! Da je 400 000 m² onda bi bilo malo bolja slika a ovako je za to oružje naš Oganj zakon!

  • Dema

    Ha ha ha smesni ste. Usa ima 13.500 vojnih avijona Rusija malo vise od 3 hiljade, usa 19 niosica avijona rusija 1 😂😂😂😂. Ne bi vise o tome.

  • Messi

    Koga je kinez hranio ,a rus branio...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima