≫ 

Jedan od ključnih senatora otkrio da li će da glasa za opoziv Trampa

- Svaki glas može da promeni kurs istorije. Kažu da jedan hrabar muškarac ili žena čini većinu... Ima li među vama nekoga, ko će reći "Dosta je"? - upitao je Šif

  • 0
Kapitol Hil, americki kongres, Donald Tramp, Nensi Polonsi Foto: Tanjug/AP

Senatorka iz redova republikanaca Suzan Kolins otkrila je da će glasati protiv opoziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa. Senat bi danas trebalo da se izjasni posle suđenja Trampu, a menadžer impičmenta, demokrata Adam Šif, u strasnom govoru pozvao je "barem jednog" republikanca da glasa za opoziv predsednika.

- Svaki glas može da promeni kurs istorije. Kažu da jedan hrabar muškarac ili žena čini većinu... Ima li među vama nekoga, ko će reći "Dosta je"? - upitao je Šif.

Suzan Kolins Suzan Kolins nekada glasa i za predlog demokrata, Foto: Tanjug/AP

Republikanka, za koju kažu da je jako uticajna u Senatu, imala je kratak odgovor - "Ne".

- Impičment predsednika mora da bude opravdan - kazala je ona pošto je otkrila da će glasati protiv opoziva Trampa.

Kolins je istakla da je predsednik "neumesno" postupio u slučaju sa Ukrajinom, ali smatra da to nije bila zloupotreba funkcije, odnosno da nije opstruisao rad Kongresa.

- Ovo nije odluka o tome da li volite ili mrzite predsednika, ili se slažete ili ne slažete sa njegovom politikom, ili podržavate ili ne podržavate njegov način ophođenja u nekim okolnostima. Radi se o tome da li optužbe dokazuju da je počinio izdaju, podmićivanje ili neki ozbiljan zločin - kaže ta senatorka.

Treba istaći da je ova republikanka, kako kažu neki stručnjaci, modernih shvatanja, odnosno da je u nekoliko navrata glasala sa demokratama u nekim slučajevima, odnosno da nije bila na strani svoje partije.

Video: Tramp nije hteo da se rukuje sa predsednicom parlamenta, pa mu je pocepala govor

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA