• 0

Oglasio se Srbin sa kruzera koji je u karantinu: Za sada smo svi dobro, zatvoreni smo u kabinama

Ukoliko se otkrije novi slučaj obolelog od koronavirusa među svima nama, spekuliše se da će karantin biti produžen za dodatne dve nedelje

  • 0

N. M. (31), jedan je od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru "Dajmond princes".Ovaj mladić opisuje stanje na ovom brodu, na kojem su svi putnici i osoblje stavljeni u karantin zbog koronavirusa.

- Trenutno smo i mi slabo obavešteni o opštoj situaciji, u Jokohamu smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25. januara. Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smeju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama - sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su bar i pušionica - priča ovaj mladić.

Kada su van dužnosti, dodaje, rečeno im je da se što manje kreću po brodu.

- Otvoren nam je restoran, a neki iz posade imaju dodatna zaduženja. Recimo, kazino, foto i šop department noću dežuraju po hodnicima i paze da niko ne izađe napolje iz kabina - priča N. M.

Ukoliko se otkrije novi slučaj obolelog od koronavirusa među svima nama, ističe, prema pričama koje kruže po brodu - spekuliše se da će im karantin produžiti za dodatne dve nedelje.

Samo smo prošli ispred termovizijske kamere

- Kad je reč o pregledu, bukvalno smo samo prošli ispred termovizijske kamere koja nam je izmerila temperaturu. Potom smo popunjavali upitnik o tome kako se osećamo i da li imamo bilo kakve simptome poput kašlja, malaksalosti... Mislim da su manje-više svi rekli da su dobro, a oni koji su tvrdili suprotno, su detaljnije pregledani. Mi Srbi se ovde svi znamo i družimo, za sada smo svi dobro. Neki od njih su trebali da idu kući, ali sada moraju da sačekaju da prođe sve ovo. Nažalost, nemamo ni mi više informacija šta i kako nakon svega, ali se nadam da ćemo ih dobiti uskoro - kaže naš sagovornik.

Kruzer je, inače, ponovo isplovio iz luke u Japanu, kako bi plovidbom napravio tehničku vodu i regulisao balast.

- Ujutru bi trebalo da stanemo na obalu kako bi se na kruzeru obnovile zalihe hrane i ostalih potrepština - dodaje N. M.

Video: Ovako izgleda unutrašnjost kruzera na kojem su zarobljeni Srbi zbog koronavirusa

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima