Inspekcija istražuje smrt doktora koji je prvi ukazao na koronavirus: Javnost ožalošćena

Doktor Li je otkrio da je bio jedan od osam osoba koje je policija u Vuhanu u decembru privela zbog "širenja glasina" o novom virusu

  • 5
Li Venlijang, Li Wenliang Foto: Weibo

Kineska centralna disciplinska inspekcija najavila je danas da će uputiti istražitelje u Vuhan da ispitaju "pitanja koja ljudi postavljaju u vezi sa doktorom Li Venlijangom" koji je među prvima upozorio na opasnost virusa.

Li, oftamolog u bolnici u Vuhanu, epicentru širenja koronavirusa, preminuo je u petak od posledica virusa. Njegova smrt izazvala je veliku ožalošćenost u javnosti, prenosi Rojters.

On je prethodno otkrio da je bio jedan od osam osoba koje je policija u Vuhanu u decembru privela zbog "širenja glasina".

Nakon oprečnih informacija koje su tokom jučerašnjeg dana stizale o kineskom lekaru koji je među prvima upozorio na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, iz bolnice gde je on radio stigla je zvanična potvrda da je on ipak preminuo.

Kineski mediji izazvali su juče konfuziju pošto su uklonili izveštaje o smrti lekara Lija Venlianga i zamenili ih navodima da su u toku pokušaji da se spasi njegov život.

Li Venliang je bio jedan od prvih lekara koji su upozoravali na opasnost od koronavirusa u Vuhanu, ali su mu lokalne vlasti zamerile što je to činio.

VIDEO: 14 državljana Srbije na kruzeru koji je u karantinu zbog koronavirusa

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA