≫ 

Osveta Trampa: Svedok u opozivu predsednika SAD izbačen iz Bele kuće

Ispraćen iz Bele kuće gde je predano služio

  • 5
Kapitol Hil, americki kongres, Donald Tramp, Nensi Polonsi Foto: Tanjug/AP

Svedok u neuspešnom pustupku opoziva predsednika SAD Donalda Trampa potpukovnik Aleksander Vindman izbačen je iz Bele kuće. Kako prenosi BBC, Vindmam je iz Saveta za nacionalnu bezbednost (NSC) vraćen u Pentagon.

Savetnik potpukovnika Vindmana, Dejvid Presman, rekao je za BBC da je njegov klijent ispraćen iz Bele kuće gde je predano služio svojoj zemlji i svom predsedniku.

- Nijednom Amerikancu nije jasno zašto je posao ovog čoveka završen, zašto ova država sada ima jednog vojnika manje u Beloj kući - kaže se u saopštenju.

ako se navodi, vojni stručnjak za Ukrajinu zamoljen je da ode, jer je rekao istinu. Njegova čast i posvećenost uplašila je moćnike.

- Istina je koštala potpukovnika Aleksandra Vindmana, izgubio je posao, karijeru i privatnost. Najmoćniji čovek na svetu - ugušen u tišini, odlučio je da se osveti -

Potpukovnik Vindman navodno se pojavio na poslu u Beloj kući. Kada je na kraju radnog vremena napuštao palatu, Tramp je rekao novinarima: Očekujete da budem zadovoljan s njim. Nisam.

Prema izvorima iz Bele kuće, potpukovnik Vindman je očekivao transfer. Kolegama je nedeljama govorio da je spreman da se vrati u odbrambeni odsek, gde i dalje ima status aktivnog vojnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    8. februar 2020 | 05:37

    Zar kada se zaposlis na tako vaznom mestu ne potpise neki ugovor da ne smes objavljivati vazne informacije narednih X godina. Jos se radi o vojnom licu. Ovaj covek je najveci izdajnik svoje zemlje. I zato treba da odgovara.

  • To

    8. februar 2020 | 08:05

    Tako treba s protivnicima, čistiti redom! Kod nas niko ne bi ostao!

  • Austrijski penzod

    8. februar 2020 | 08:46

    Mene me interesuje gde ima jeftina kavurma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA