≫ 

Oboren rekord u brzini leta između Njujorka i Londona - proleteo sa 1.200 km/h

To je za minut brže od leta kompanije "Virdžin Atlantik“, čiji je avion "erbas A350“ stigao je na aerodrom samo nekoliko trenutaka kasnije

  • 2

Kompanija "Britiš ervejz“ verovatno je oborila rekord tako što je obavila najbrži podzvučni let pri čemu je njen avion dostizao brzinu i do 1.200 kilometara na čas.

Putnički avion "boing 747-436“ leteo je iznad Atlantika u noći između subote i nedelje, dok Britanija očekuje oluju Kijara, najsnažniju u poslednjih sedam godina.

Sudeći prema podacima sa sajta Flajt radar, avion je poleteo sa aerodroma "Džej-Ef-Kej“ i stigao je na Hitrou za samo četiri sata i 56 minuta.

To je za minut brže od leta kompanije "Virdžin Atlantik“, čiji je avion "erbas A350“ stigao na aerodrom samo nekoliko trenutaka kasnije, preneo je RTS.

Letovi "Britiš ervejza“ i "Virdžin Atlantika“ oborili su prethodni rekord koji je držala norveška kompanija. U januaru 2018. sa aerodroma "Džej-Ef-Kej" avion te kompanije je stigao do londonskog aerodroma Getvik za pet sati i 13 minuta.

Prosečno vreme putvanja između Londona i Njujorka, inače, iznosi šest sati i 50 minuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. februar 2020 | 16:26

    Samo vi ekpespermentisite brzinu preko naroda ,kao da je to bitno jedan minut ?umesto kad uzlete i krenu tamo gde su nameracili ,da stignu zivi i zdravi pa kad god dosli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA