≫ 

Oluja Sabine paralizovala saobraćaj u Nemačkoj, otkazano skoro 200 letova

Lufthanza je dodala i da je otkazala letove na aerodromima u Hamburgu, Berlinu, Hanoveru, Dortmundu, Dizeldorfu, Kelnu i Štutgartu

  • 3
Oluja Sabine, Sabine, Sabina, Sabin

Foto: Tanjug/AP

Sa aerodroma u Frankfurtu danas je otkazano oko 180 letova zbog oluje, što je 15 odsto od 1.200 planiranih letova za i sa frankfurtskog aerodroma, izjavila je portparolka aerodroma.

Prema njenim rečima, otkazano je i 140 planiranih letova u ponedeljak, prenosi Rojters i dodaje da je nemačka aviokompanija Lufthanza otkazala sve dugo i kratkolinijske letove sa aerodroma u Minhenu do 13 sati.

Lufthanza je dodala i da je otkazala letove na aerodromima u Hamburgu, Berlinu, Hanoveru, Dortmundu, Dizeldorfu, Kelnu i Štutgartu. Zbog oluje Kijara, koji u Nemačkoj zovu Sabine, došlo je i do prekida železničkog saobraćaja.

Nemačka železnička kompanija Dojče Ban upozorila je da će obustaviti dugolinijske linije širom Nemačke ka Evropi od 17 sati pa nadalje.

Jaka oluja Kijara pogodila Veliku Britaniju

 

Oluja Kijara pogodila je danas Veliku Britaniju zbog čega su mnogi letovi otkazani, a došlo je i do prekida i kašnjenja u železničkom i pomorskom saobraćaju. Oluja je donela udare vetra jače i od 120 kilometara na sat i obilne padavine.

Video: Drama na nebu: Oluja Kijara pomerala avion kao da je od papira

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA