Velika Britanija proglasila koronavirus pretnjom po javno zdravlje

Ministarstvo je odredilo dve bolnice kao centre za "izolaciju"

  • 0
Koronavirus Velika Britanija virus Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija saopštila je danas da novi koronavirus predstavlja ozbiljnu i neposrednu pretnju po javno zdravlje, što je korak koji vladi daje dodatna ovlašćenja za borbu protiv širenja virusa.

Ministarstvo zdravlja saopštava da predviđene mere treba da budu efikasno sredstvo za odlaganje ili sprečavanje daljeg širenja virusa, prenosi Rojters.

Ministarstvo je odredilo bolnice Erov Park i Kents Hil Park kao centre za "izolaciju", a Vuhan i provinciju Hubej u Kini kao "inficirane zone".

Podsetimo, broj umrlih od koronavirusa u Kini porastao je na 908, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, navodeći da je broj umrlih juče porastao za 97, tako da je jučerašnji dan najsmrtonosniji do sada.

Broj novih potvrđenih slučajeva oboljevanja od koronavirusa u kopnenom delu Kine juče je porastao, nakon što je u subotu prvi put od 2. februara dnevni bilans bio manji.

Širom Kine u juče su zabeležena 3.062 nova slučaja, dok ih je u subotu bilo ispod 3.000. Ukupan broj zaraženih sada je 40.171.

Inače, u Kini je koronavirusom zaraženo 27 stranih državljana, a do sada je dvoje preminulo. Od posledica koronavirusa 6. februara umro je jedan Amerikanac, a 8. februara Japanac, rekao je portparol kineskog ministarstva zdravlja na brifingu za novinare.

On je dodao da su se do sada tri osobe oporavile.

Video: Hitna pomoć zbrinula zaraženog koronavirusom Kini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA