"Da je hteo da pobije Amerikance, pobio bi ih. Ali, on je hteo mir": Rohani opet veliča Sulejmanija

Predsednik Irana neutešan zbog smrti komandanta Sulejmanija

  • 4

Hasan Rohani, predsednik Irana, rekao je danas da bi ubijeni general Kasim Sulejmani, kojeg su likvidirali Amerikanci u Iraku, mogao da pobije američke zvaničnike na Bliskom istoku, ali da nije hteo.

Rohani je rekao da je Sulejmani, lider Kuds snaga pri Revolucionarnoj gardi, želeo da se očuva mir, te zato nije ubijao Amerikance, iako je to mogao da uradi "kao od šale".

- Da je general Sulejmani hteo da ubila američke generale, to bi za njega bilo veoma, veoma lako. U Avganistanu, Iranu, ma bilo gde... Ali, on to nikad nije uradio - rekao je Rohani danas.

On je rekao da SAD opravdavaju likvidaciju Sulejmanija govoreći da se spremao da pobije američke zvaničnike i njihove saveznike.

Podsetimo, Sulejmani je ubijen 3. januara u američkom napadu dronovima na Irak. Sulejmani se nalazio u automobilu na jednom od pristupnih puteva u prostoru bagdadskog aerodroma, u pratnji telohranitelja i pripadnika lokalnih proiranskih milicija kada je pogođen konvoj njegovih vozila.

Američki napad dronom usledio je nakon što su demonstranti u Bagdadu napali američku ambasadu i sukobili se tamo sa američkim snagama. Pentagon tvrdi da je Sulejmani odobrio napade na ambasadu SAD.

Video: Pogledajte kako je iranska državna televizija saopštila da je ubijen general

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rock

    10. februar 2020 | 16:24

    Taj njegov sulejman je ubijao srbe u bosni odsecali glavu narodu!!! Da se ne zaboravi ubio je Tramp zmiju zvecarku!!! I tog bradatog jaca će polako svi što su učestvovali u ratovima na balkanu moraju da plate

  • 🔴🔵⚪

    10. februar 2020 | 16:21

    Čačkaju ovi Iranci bez potrebe! Ne voli Amere niko ali na žalost najveća su vojna sila na svetu trenutno...

  • Snajka

    10. februar 2020 | 17:41

    Amerika stvorila Sulejmanija, Amerika sklonila Sulejmanija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA