• 10

Rusi hvale budući raketni sistem: S-500 će presretati mete na stotine kilometara od Zemlje

S-500 po svojim karakteristikama prevazilazi sve pandane koji su proizvedeni bilo gde i bilo kad do sada

  • 10

Budući ruski protivvazduhoplovni raketni sistem S-500 presretaće mete na stotine kilometara od Zemlje, saopštio je generalni konstruktor "Almaz Antje" Pavel Sozinov.

Sozinov je, kako prenosi Spunjik, istakao da S-500 po svojim karakteristikama prevazilazi sve pandane koji su proizvedeni bilo gde i bilo kad do sada.

- Presretanje u gornjim slojevima atmosfere je moguće. To je na stotine kilometara udaljenosti od Zemlje - precizirao je Sozinov.

Prema njegovim rečima, sistem je opremljen velikim brojem sredstava za lociranje različite namene, kao i protivvazušnim navođenim raketama.

- To je sistem koji izvršava čitav niz zadataka, kako protivvazdušne, tako i protivraketne odbrane. Trenutno testiramo elemente sistema uz maksimalnu uštedu sredstava izdvojenih za testiranje - kazao je Sozinov.

On je dodao da je koncern pokušao da napravi prognozu za narednih 25 godina kada je reč o razvoju sredstava za vazdušno-kosmički napad, i da je zaključio da će S-500 biti veoma pouzdan sistem kada se uzmu u obzir karakteristike koje potencijalni protivnik može razviti za taj period.

- U skladu s tim, naš sistem treba da bude u stanju da se bori protiv sredstava kojih još nema, ali koja se mogu pojaviti za 5, 7 ili 10 godina - naglasio je.

Ranije je zamenik ruskog ministra odbrane Aleksej Krivoručko najavio za narednu godinu mnoštvo novina u modernom ruskom naoružanju, a pored protivvazduhoplovnih sistema S-500, na listi su se našli i avioni Su-57 i PAK DA, zatim raketni kompleksi "Kindžal" i "Cirkon", ali i tenk T-90M.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik Knin

    Kada bi Srbija imala S 500 onda se niko ne bi više osudio da nas napadne! Kada bi barem imali S 400 isto niko ne bi smeo da napadne Srbiju ni Republiku Srpsku! To je razlog što treba da nabavimo S-400.

  • Gile

    E to nam treba 😁 5-6 komada pa da natovcima ne padne napamet da gađaju ponovo.

  • Doomsday

    Makete za mase zatucane

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima