On je superkliconoša: Otkriven identitet osobe koja je donela koronavirus u Evropu

Želeo bih da se zahvalim nadležnima na pomoći i nezi. Iako sam se potpuno oporavio, moje misli su sa ljudima koji su zaraženi koronavirusom, kazao je Britanac

  • 0
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Britanac za koga se veruje da je "superkliconoša" koronavirusa identifikovan je kao biznismen Stiv Volš. Kako prenosi Skaj, lekari su 6. februara otkrili virus kod 53-godišnjaka, a pretpostavlja se da ga je "zakačio" tokom poslovnog puta u Singapur, pre nego što je otišao na skijanje na Alpe u Francuskoj. Zatim se vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pretpostavlja da se je upravo on zarazio 11 Britanaca koronavirusom.

- Želeo bih da se zahvalim nadležnima na pomoći i nezi. Iako sam se potpuno oporavio, moje misli su sa ljudima koji su zaraženi koronavirusom. Odmah pošto sam saznao da sam bio izložen ovoj zarazi, kontaktirao sam nadležne u Engleskoj. Preporučili su mi da budem u izolovanoj sobi u bolnici, iako nisam pokazivao nikakve simptome, te sam odlučio da budem u karantinu u kući - kazao je Volš.

- Kada je potvrđeno da imam virus, stavljen sam u izolaciju u bolnici, a preventive radi, moji ukućani su smešteni u karantin i morali su da ostanu izolovani - dodao je on i izrazio zahvalnost kolegama, prijateljima i porodici na podršci tokom ovih nedelja.

On je apelovao na medije da poštuju privatnost njegove porodice.

Video: Hitna pomoć zbrinula zaraženog koronavirusom Kini

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA