• 0

Jedan Srbin na kruzeru smešten u izolaciju: Čeka se da bude testiran na koronavirus

Na brodu je 14 državljana Srbije

  • 0

Na brodu "Diamond princess" koji je od 5. februara u dvonedeljnom karantinu u Japanu ima 39 novih slučajeva pozitivno testiranih na koronavirus, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije koje navodi da su srpski državljani dobro, a jedan od njih je trenutno u izolaciji i čeka se da bude testiran.

Prema zvaničnim informacijama japanskih vlasti, na brodu, na kome se nalazi 14 državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore, potvrđeni su novi slučajevi pozitivno testiranih na korona virus, čime je ukupan broj pozitivno testiranih slučajeva 174, od ukupno 492 testiranih.

Među novih 39 pozitivno testiranih (od čega je 29 putnika i 10 članova posade), po prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer, s obzirom na to da su pacijenti koji su u bolnici u kritičnom stanju - četvorica njih, u šezdesetim i sedamdesetim godinama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se ističe, od 14 državljana Srbije na ovom brodu, jedan od članova posade prijavio je upravi broda da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na korona virus i poslednjih tri dana se nalazi u izolaciji.

Za sada ovaj član posade još uvek nije testiran, a Ambasada Republike Srbije je zvanično zatražila od kompanija Princess Cruises i Carnival Australia, kao i Ministarstva spoljnih poslova Japana da test bude urađen što pre.

Kada je reč o ostalim našim državljanima, Ambasada je u kontaktu sa njima i ima informacije da se svi osećaju dobro.

Na brodu je od juče tim lekara i medicinskih sestara iz Društva za prevenciju i kontrolu infekcija radi provere uslova života putnika, kao i mera koje je neophodno preduzeti u cilju prevencije prenošenja virusa.

U Japanu je do sada registrovano 203 ljudi - pozitivno testiranih na koronavirus od čega je 174 sa broda, 12 evakuisanih iz Kine, te dodatnih 17 osoba, navodi se u saopštenju MSP.

Video: 14 državljana Srbije na kruzeru koji je u karantinu zbog koronavirusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima