Naglo porastao broj umrlih i zaraženih od koronavirusa: Za samo jedan dan obolelo 15.000 ljudi

To je rekordan broj zaraženih u jednom danu

  • 5
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Broj smrtnih slučajeva od posledica novog koronavirusa u kineskoj provinciji Hubei naglo se povećao za 242, ali je naglo porastao i broj zaraženih - za 14.840, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici, nakon što su počeli da koriste nove metode dijagnostikovanja bolesti.

To je rekordan broj zabeleženih smrtnih slučajeva i zaraženih u jednom danu, prenosi Rojters, dodajući da je ukupan broj ljudi koji su umrli od posledica koronavirusa u Kini sada povećan na 1.310, a broj zaraženih na 48.206.

Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zdravstveni zvaničnici u toj proviniciji, žarištu koronavirusa, objavili su da od danas u bilans uključuju i ljude kojima je bolest dijagnostikovana novim metodama.

Provincijska zdravstvena komisija je prošle nedelje najavila da će početi da priznaje rezultate kompjuterizovane tomografije, radiološkog metoda snimanja pacijenta, kao potvrdu infekcije, što omogućava bolnicama da brže izoluju pacijente.

Provincija Hubei ranije je priznavala samo rezultate testa ribonukleinske kiseline, koji pokazuje prisustvo virusa, ali je potrebno izvesno vreme da se dobiju rezultati.

Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Korišćenje skenera može brzo da pokaže infekcije pluća, pa će pacijenti moći da započnu lečenje na vreme i da se na taj način poveća i mogucnost da budu izlečeni.

Video: Hitna pomoć zbrinula zaraženog koronavirusom Kini

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    13. februar 2020 | 08:51

    Ovo nije nimalo naivno a verovatno je i mnogo gore nego sto mi i mozemo da znamo ...Mogla bi nasa drzava da nepusta Kineze dok se ovo nestavi pod kontrolu...

  • nikolas

    13. februar 2020 | 09:06

    SVET JE U RATU NAPADNUT BIOLOSKIM ORUZJEM!!!

  • Fil

    13. februar 2020 | 08:46

    Pa to sada ispada da je smrtnost preko 20%. Neko je baš rešio da istrebi stanovništvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA