Medicinske sestre u Vuhanu se šišaju na nulu da bi se zaštitile od koronavirusa

Medicinski radnici u Vuhanu rade danonoćno u borbi protiv koronavirusa, koji je ubio najmanje 1.369 osoba

  • 1
Vuhan, medicinska sestra, šišanje kose Foto: Printscreen/Facebook/South China Morning Post

Koronavirus nastavlja da privlači veliku pažnju svetskih medija. Smrtonosni virus odneo je najmanje 1.369 života, a preko 60.000 ljudi je zaraženo.

Kako se pretpostavlja, širenje virusa počelo je iz kineskog grada Vuhana, a vlasti u toj zemlji na sve načine pokušavaju da suzbiju zarazu, kao i da pomognu inficiranim ljudima. U sklopu tih mera, Vuhan, koji broji 11 miliona stanovnika, stavljen je pod karantin. Čak su ekspresno podignute dve bolnice čija je namena isključivo zbrinjavanje pacijenata koji su oboleli od ovog virusa.

Medicinski radnici u Vuhanu rade danonoćno u borbi protiv ove zaraze, a društvenim mrežama kruži video snimak kako se šišaju zbog koronavirusa. Kako kažu, smeta im prilikom posla, a i boje se da eventualno se ne zaraze upravo preko kose.

Dezinfekcija gradova

Kineski gradovi su počeli da se bore sa širenjem koronavirusa na nov način - dezinfekcijom gradova. Novinska agencija Sinhua postavila je video snimak na svom Tviter nalogu na kome se vidi kako desetine kamiona u kolonama u gradu Loujang raspršuju dezinfekcioni sprej i na taj nacin pomažu u sprečavanju širenja koronavirusa.

Video: Strašan snimak iz Kine: Žena vrišti dok je stavljaju u metalnu kutiju jer sumnjaju na koronavirus

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yes

    13. februar 2020 | 14:33

    Sig ce celavost pomoci u odbrani,omg. 😂🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA