Srbin sa kruzera poručio: Svi naši ljudi su zdravi, dežuramo na smenu, nisam u izolaciji

Na kruzeru se nalazi 14 državljana Srbije, a on je kazao da, koliko zna, niko od njih nije zaražen koronavirusom

  • 1
Daniel Dušnoki Foto: Facebook/Daniel Dusnoki

Daniel Dušnoki iz Subotice, radnik iz Srbije na kruzeru "Diamond Princess" koji je u karantinu zbog koronavirusa, rekao je da nije zaražen i da nije u izolaciji.

- Dobro se osećam... nisam zaražen koronavirusom. Takođe, nije istina da sam tri dana u izolaciji. Napravila se čitava drama, a ništa od toga nije istina. Radimo, čekamo kraj ove drame - kazao je Dušnoki u razgovoru sa Kurir.

Na kruzeru se nalazi 14 državljana Srbije, a on je kazao da, koliko zna, niko od njih nije zaražen koronavirusom.

- Ono što je važno je to da su svi na kruzeru dobro. Svi smo zdravi. I dalje radimo normalno, ovde nema ni trunke panike, pa ne bi trebalo da bude ni u Srbiji. Dežuramo na smenu, obavljamo svoje dužnosti, a putnici su i dalje u svojim kabinama i dobijaju sve što im je potrebno - izjavio je Daniel za "Blic".

Na kruzeru je proglašen karantin 3. februara pošto se ispostavilo da je putnik koji se iskrcao u Hongkongu zaražen koronavirusom.

Do sada je ovaj soj virusa detektova kod 44 osoba, a karantin bi trebalo da traje od 19. februara.

Makedonac inficiran koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je da je jedan Makedonac koji se nalazi na kruzeru Dajmond Princes (Diamond Princess), usidrenom kod Jokohame u Japanu, zaražen koronavirusom. Makedonski državljanin je trenutno hospitalizovan u zdrastvenoj ustanovi u Japanu, dodato je u saopštenju.

Sinove nije videla danima

Putnica Vera K. koja je zajedno sa našim državljanima zarobljena na kruzeru je u izjavi za Telegraf.rs rekla da se osoblje zaista dobro brine o njima, ali da su zbog okolnosti uslovi na plovilu nepodnošljivi.

Ona je rekla da su putnici zarobljeni u svojim kabinama, tek da povremeno smeju da ih napuštaju ali samo na nekih sat vremena. Kada napuštaju kabine, putnici moraju da nose maske i rukavice, a tada im nije dozvoljeno da prilaze ostalima, već moraju jedni od drugih da budu udaljeni najmanje metar.

Naša sagovornica je tako bila prinuđena da bude odvojena od svojih sinova, koji su smešteni u drugoj kabini i koje uspeva da viđa tek svaki drugi dan, ali ne i da ih dodirne.

Video: Ekskluzivno: Snimak unutrašnjosti kruzera koji je u karantinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    13. februar 2020 | 16:55

    Bravo momak! Svaki dobri! Ovi sto sire lazi su odavni zarazeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA