≫ 

Majstori, svaka čast: Oluja nosila Erbas kao da je list, ovakvo sletanje još niste videli

Veličanstven potez pilota Erbasa

  • 7
Erbas oluja Denis Printscreen/Youtube

Erbas A380 u kom je bilo više od 100 putnika i članova posade uspešno je sinoć sleteo na aerodrom Hitrou u Londonu uprkos tome što je oluja Denis nosila avion kao da je list.

Pilot i kopilot učinili su, mnogi bi rekli nemoguće, i pod uglom spustili grdosiju na pistu, dok im je vetar zadavao stravične probleme. Kao da su upravljali igračkom lebdeli su iznad piste neko vreme, sve dok nisu procenili da je bezbedno da točkovi dotaknu tlo.

Svesni da krilo može da potkači zemlju, išli su kontra vetru i iskosa prizemljili letelicu tešku nekoliko stotina tona.

Čak i po sletanju vetar je uspeo da oduva letelicu na travu. Srećom, putnici su prošli bez povreda, a letelica koja je stigla iz Abu Dabija bez oštećenja.

Video: Drama na nebu: Oluja Kijara pomerala avion kao da je od papira

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole svajcarska

    16. februar 2020 | 21:23

    Jedna pohvala ima i za naseg pilota Air Serbie koji je pre par dana sleteo u Cirihu.Pre naseg br.kursa Ju370 cetiri aviona Swissa su pokusala sletanje i odustala za njima Spanac nije ni pokusao nastavio dalje i onda nailazi Air Serbia ;sletanje po skolskom; radnici na Cirickom aerodromu odusevljeni ,a ja zaradio opkladu pet cokolade.Znam coveka vezba po Kosavi;mala sala;

  • NS

    16. februar 2020 | 18:23

    Nije mi Jasno zasto ne otkazu sve letove na bar nedelju 2 dana????pre par dana sam isto gledao snimak gde se avion za malo srusio i isto u Engleskoj.Tek ce otkazati kada se neki avion srusi...Uzas

  • ...

    16. februar 2020 | 19:47

    Niije ovi nista strasno, samo tako deluje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA