Vrtoglavo raste broj zaraženih na kruzeru: Koronavirus potvrđen kod još 99 osoba

Zaraženi će biti lečeni u japanskim bolnicama

  • 2
Diamond Princess kruzer karantin koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kod još 99 osoba na kruzeru Dajmond princes usidrenom kod japanskog grada Jokohama potvrđen je novi koronavirus, saopstilo je danas japansko Ministarstvo zdravlja.

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se među 3.711 putnika i članova posade nalazi i 14 srpskih državljana, porastao na 454, nakon što je juče zaraženima proglašeno 355 osoba, javio je Rojters.

Grupa američkih državljana evakuisanih sa kruzera stigla je danas specijalnim letom u Kaliforniju, a ranije je saopšteno da je od oko 400 Amerikanaca koji su napustili brod zaraženo najmanje 40.

Zaraženi će biti lečeni u japanskim bolnicama.

Jedan američki putnik rekao da je da želi da ostane na kruzeru do kraja karantina, 19. februara, jer ga je strah od vožnje s ostalim putnicima, najpre u autobusu pa potom i u avionu.

Brod je stavljen u karantin početkom februara, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na novi koronavirus.

Video: Ekskluzivno: Snimak unutrašnjosti kruzera koji je u karantinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • celavi70

    17. februar 2020 | 22:36

    Meni samo nije jasno kako niko nije umro na brodu?? Da im Bog da da svi prezive i ozdrave !! Ne mislim nista lose samo se pitam ?

  • J...

    17. februar 2020 | 22:05

    Nije mi jasno zasto ne evakuisu ljude vec ih ostavljaju da se svi zaraze???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA