≫ 

Uznemirujući snimak: Policija u Brazilu izrešetala senatora jer je hteo da spreči proteste

Do sukoba naroda i snaga reda došlo je jer policajci štrajkuju

  • 6

Brazilski senator Sid Gomez ranjen je iz vatrenog oružja dok je pokušavao da interveniše tokom štrajka vojne policije u državi Seara. Gomez, koji je bivši guverner ove države, prebačen je u bolnicu.

Na društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vidi kako on stoji na jednom bageru i pokušava da zaustavi štrajk, prenosi Rojters. Njegov brat Siro Gomez, takođe političar i bivši levičarski predsednički kandidat, rekao je da je njegovog brata upucala vojna policija, ali da mu vitalni organi nisu ugroženi.

Brazilska specijalna (vojna) policija zadužena je za zavođenje reda i obračun sa narko-mafijom. Oni su, nezadovoljni platama, pre tačno 3 godine stupili u štrajk u gotovo svim saveznim državama, što je dovelo do anarhije na ulicama. Tokom dvadeset dana štrajka u februaru 2017. obična policija nije uspela da uspostavi red. Zato je država zabranila specijalcima da štrajkuju.

Problem plata nije rešen pa specijalci opet štrajkuju u državi Seara, uprkos zabrani. Građani u strahu od anarhije, a predvođeni socijalistima, pokušali su na silu da izvedu policiju na ulice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    20. februar 2020 | 11:47

    Srbi nisu svjesni koliko je bezbedna naša zemlja,živim u gastarbajter Sitiju i ovde nema slobode po mraku.Paziš gde i kad ideš kod i kad se vraćaš od. Verujte da svi strangeri koji su posetili Srbiju prvo to ističu.Živele Srpske zemlje i narod moj ludi i dobri !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA