≫ 

Amerikanci tvrde da su Rusi izvršili sajber napad na Gruziju, Moskva negira

Pompeo je rekao da će SAD pružiti pomoć Gruziji da poboljša sposobnost da se odbrani od takvih napada

  • 1

SAD su danas optužile Rusiju za sajber napad na Gruziju u oktobru prošle godine, za koji je Vašington naveo da je poremetio rad gruzijske vlade i privatne veb stranice i da je prekinuo emitovanje najmanje dve glavne televizijske stanice.

- SAD pozivaju Rusiju da prestane sa takvim ponašanjem u Gruziji i drugim mestima - naveo je u saopštenju američki državni sekretar Majk Pompeo, preneo je Rojters.

Pompeo je rekao da će SAD pružiti pomoć Gruziji da poboljša sposobnost da se odbrani od takvih napada.

Rusko ministarstvo inostranih poslova demantovalo je navode da je Moskva stajala iza masovnog sajber napada na Gruziju izvedenog prošle godine, javila je ruska novinska agencija RIA.

- Rusija nije planirala i ne planira da se meša u unutrašnje stvari Gruzije ni na koji način - izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

Rusi uticali na izbore demokrata u Ajovi?

Članica kongresa iz Teksasa Šila Džekson rekla je početkom februara da su Rusi odgovorni za probleme koji su nastupili tokom kokusa među redovima demokrata za predsedničkog kandidata u Ajovi, i istakla da bi FBI trebalo da istraži ovaj incident.

Raskrinkane teorije o vezama Rusije i Trampa

Jedan od vodećih britanskih eksperata za špijunažu Najdžel Vest bio je unamljen da istraži dosije iz 2017. godine o vezama Donalda Trampa i Rusije, čiji je autor njegov prijatelj i obaveštajac Kristofer Stil. Vest je bio prilično kritičan i rekao da je Stilov dokument "glupost", ali postavlja se pitanje zašto je bilo potrebno tri godine da se ova priča pojavi, navodi "Raša tudej".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    21. februar 2020 | 13:41

    Gledajte svoja posla u svojoj kuci,ako uopce imate svoju kucu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA