≫ 

Uzbuna u Italiji, zatvaraju se škole, restorani, prodavnice: Jedna osoba umrla od korone, 17 obolelo

Nova grupa obolelih registrovana je u nekoliko malih gradova jugoistočno od Milana u Lombardiji, rekao je rukovodilac lokalnih zdravstvenih službi Ðulio Galera

  • 1
Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Pacijent zaražen koronavirusom u gradu Padova na severu Italije preminuo je, postavši tako prva žrtva tog virusa u Italiji, javili su italijanski mediji. Broj obolelih od novog koronavirusa porastao je četvorostruko i sada iznosi 17, saopštili su večeras predstavnici italijanskog zdravstva.

Kako je preneo AP, zbog širenja novog virusa vlasti su bile primorane da zatvore škole, restorane i prodavnice.

Nova grupa obolelih registrovana je u nekoliko malih gradova jugoistočno od Milana u Lombardiji, rekao je rukovodilac lokalnih zdravstvenih službi Ðulio Galera.

- Ovo se moglo očekivati, iako smo se nadali da se neće desiti - dodao je Galera.

Čovek koji je preminuo od koronavirusa imao je 78 godina, navela je agencija.

Prva osoba kod koje je registrovan virus iz nove grupe obolelih je 38-godišnji Italijan koji se 21. januara video sa osobom koja je došla iz Kine. Sada se pomenuti 38-godišnjak nalazi u kritičnom stanju u bolnici, a virus je registrovan i kod njegove supruge i prijatelja, saopštile su ranije lokalne vlasti.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio da Italiju sada pogađaju slične lokalizovane pojave novog virusa kao što je to bio slučaj s Francuskom i Nemačkom. Speranca je izdao naređenje o posebnim merama za suzbijanje virusa u 10 lombardiijskih gradova u kojima je do sada registrovan koronavirus.

AP dodaje da je reč o gradovima sa između 1.000 i 15.000 stanovnika i da se nalaze na oko 60 kilometara jugoistočno od lombardijske prestonice Milana. Prema naredbi Sperance, do daljeg su u pomenutim gradovima odložena javna okupljanja, komercijalne i privredne aktivnosti, kao i rekreativne, sportske i obrazovne aktivnosti, dodaje AP.

Video: Prestravljeni Ukrajinci kamenovali autobus pun zemljaka evakuisanih iz Vuhana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA