Sirija zatvorila vazdušni prostor iznad Idliba: Turci tvrde da su oborili avion sirijske vlade

Sirijci, s druge strane, navode da su oni oborili avion turske vlade

  • 0
Syria, Sirija, Islamisti oborili avion sirijske vlade, zarobili pilota Foto: Tanjug/AP

Avion sirijske vlade oboren je na severozapadu provincije Idlib, prenela je danas turska državna agencija Anadolu. Prethodnih nedelja turske snage neprestano napadaju sve što ima veze sa sirijskom vladom u Idlibu. Tokom februara, poginulo je ukupno 55 turskih vojnika u napadima snaga sirijske vlade u Idlibu, uključujući tu i vazdušne napade, prenosi Rojters.

Vazdušni napadi provladinih snaga imaju za cilj povratak provincije pod svoje okrilje, koja je deo preostale teritorije koju drže pobunjenici koje podržava Turska.

Vrh Sirije je odgovorio zatvaranjem vazdušnog prostora iznad severozapadnog Idliba usred informacija o obaranju aviona u toj oblasti. Informaciju turske državne Anadolu agencije o obaranju aviona ubrzo je demantovala sirijska agencija SANA. Oni čak tvrde da je zapravo oboren avion turske vlade i to iznad grada Sarakeba.

U saopštenju koje je prenela SANA, sirijska vojska je najavila "zatvaranje vazdušnog prostora za borbene letelice i sve druge avione koji planiraju put preko severozapadnog regiona Sirije, posebno preko provincije Idlib.

Citiran je i vojni izvor koji je rekao:

- Bilo koja letelica koja naruši naš vazdušni prostor biće tretirana kao neprijateljska i biće oborena i sprečena da postigne svoj cilj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA