Ovom se nije nadao: Otmičar mirno stoji i daje izjave medijima, usledila munjevita akcija policije

Napadač iz Manile nije očekivao da će na ovaj način biti sateran uz zid

  • 0

Višesatna talačka kriza u tržnom centru u Manili na Filipinima je okončana pošto je Arči Perej, bivši radnik obezbeđenja, pustio građane i napustio zgradu.

Filipinska policija satima je opkoljavala tržni centar u kojem je naoružani Perej jutros oko 10 sati po lokalnom vremenu otvorio vatru, upucao jednu osobu i uzeo 30-ak ljudi za taoce.

Nakon višečasovnih pregovora, bivši radnik obezbeđenja, koji je bio ogorčen zbog otkaza, mirno je izašao ispred tržnog centra i krenuo da daje izjave za medije. U sledećem trenutku usledila je munjevita akcija policije.

Pereja su policajci u civilu saleteli iz zasede i njih nekoliko ga je zgrabilo u sekundi. Napadač se ubrzo našao na zemlji kada su mu stavljene i lisice i on je odveden u stanicu.

Predstavnici medija su u šoku snimali ovu scenu, a pojedini su komentarisali da im nije jasno zašto je usledilo ovakvo hapšenje, s obzirom na to da se Perej nekoliko minuta pre toga mirno predao i nije pravio probleme.

Drugi, pak, tvrde da su policajci skočili na Pereja kada je drsko počeo da odgovara na novinarska pitanja iz straha da će ponovo pokušati da uzme taoce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA