Spisak nezaustavljivo raste: Korona virus potvrđen u više od 80 država

Jutros je vest o prvim zaraženim ljudima stigla i iz Republike Srpske, pa je tako Srbija gotovo sa svih strana opkoljena zemljama u kojima je registrovan korona virus. Ipak, u našoj zemlji obolelih nema

  • 2
Koronavirus mapa region Ilustracija: Nikola Jovanović

Broj zaraženih od korona virusa vrtoglavo raste svakog dana, a istom brzinom širi se i spisak zemalja u kojima su registrovani slučajevi.

Jutros je vest o prvim zaraženim ljudima stigla i iz Republike Srpske, pa je tako Srbija gotovo sa svih strana opkoljena zemljama u kojima je registrovan korona virus. Ipak, u našoj zemlji obolelih nema.

Srpka je dospela na, ne baš kratku, listu zemalja u kojima ima ovog virusa. Zvanično, sada ih je više od 80.

Kina je epicentar korona virusa i u njoj je od kraja decembra zabeleženo 80.430 slučajeva. Umrlo je 3.013 ljudi.

Po broju slučajeva sledi Južna Koreja u kojoj je registrovano 5.766 slučajeva i Iran sa 3.513. U Koreji je umrlo 35 osoba, a u Iranu čak 107.

Isti broj ljudi, 107, preminuo je i u Italiji i ova zemlja prednjači kada je reč o Evropi. Zaraženo je 3.089 osoba.

Veliki broj zaraženih imaju još i Nemačka, Japan, Francuska, Španija, SAD, Singapur i Hongkong.

Spisak zemalja u kojima je još potvrđen virus:

Švajcarska, Velika Britanija, Norveška, Kuvajt, Australija, Bahrein, Švedska, Malezija, Tajland, Tajvan, Holandija, Austrija, Irak, Kanada, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Island, Belgija, Alžir, San Marino, Vijetnam, Danska, Izrael, Liban, Oman, Finska, Makao, Hrvatska, Ekvador, Grčka, Češka, Portugal, Katar, Belorusija, Irska, Meksiko, Rumunija, Pakistan, Rusija, Senegal, Palestina, Filipini, Azerbejdžan, Brazil, Gruzija, Novi Zeland, Čile, Egipat, Estonija, Indonezija, Maroko, Saudijska Arabija, Mađarska, Avganistan, Andora, Jermenija, Kambodža, Dominikanska Republika, Jordan, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Severna Makedonija, Monako, Nepal, Nigerija, Šri Lanka, Tunis, Ukrajina, Argentina, Lihtenštajn, Poljska i Slovenija.

Video: Masovno bekstvo iz aviona: Nisu hteli da budu u karantinu zbog korona virusa

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    5. mart 2020 | 12:26

    ZASTO SU NAM DECA JOS U SKOLI A STUDENTI NA FAKULTETU GOSPODO MINISTRI ???!!! STA RADE DECA U VRTICIMA ???!!! CUVAJTE ZDRAVLJE DECE !!!!!!!! SVE SE MOZE NADOKNADITI SAMO ZDRAVLJE NE !!!!!!

  • nikolas

    5. mart 2020 | 13:13

    VIRUS JE KOBINACIJA SARSA I AIDSA I UNISTAVA PLUCA!!! MOLIM VAS AKO ZA BOGA ZNATE CUVAJTE NAM DECU !!! ZATVORITE SKOLE!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA