≫ 

Šef Revolucionarne garde tvrdi: Amerikanci su pustili virus protiv Kine i Irana, ali vratiće im se

Obećao je da će se Iran boriti protiv virusa i upozorio je da će se bolesti "vratiti" u SAD ukoliko je Vašington zaista odogovoran za epidemiju. Iako takve teorije zaista kruže neko vreme, još nema zvaničnih dokaza da bi to moglo da bude istinito

  • 5
Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države bi mogle da budu glavni krivac za izbijanje korona virusa koji je pogodio Kinu, a potom i Iran, tvrdi šef iranske Revolucionarne garde, dodajući da će se virus na kraju okrenuti protiv onih koji su ga i pustili.

- Moguće da je ovaj virus proizvod biološkog napada Amerike koji se u početku proširio na Kinu, a potom i Iran i ostatak sveta - rekao je Hosein Salami danas.

Obećao je da će se Iran boriti protiv virusa i upozorio je da će se bolesti "vratiti" u SAD ukoliko je Vašington zaista odogovoran za epidemiju. Iako takve teorije zaista kruže neko vreme, još nema zvaničnih dokaza da bi to moglo da bude istinito.

Šef iranske Organizacije civilne zaštite, general Golam Reza Džalali rekao je da medijski strah pojačava tvrdnju da je virus biološki napad na Kinu i Iran. Ipak, dodao je da njegova sumnja zahteva laboratorijsko istraživanje i proučavanje genoma virusa.

Iran je jedna od zemalja najteže pogođena novim korona virusom. Prijavljeno je 3.513 slučajeva, a umrlo je 107 osoba. U poslednja 24 sata umrlo je 15 ljudi.

Video: Potresne slike od Italije do Južne Koreje: Korona virus ne jenjava, situacija sve gora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    6. mart 2020 | 00:29

    Да то је чињеница американци и енглези су пустили тај вирус у Вухану као освета Кинеском председнику Сију. А слике пијаце у Вухану које лажљиви англосаксонски медији пропагирају су лаж те слике што они објављују су са пијаце у Индонезији

  • Operation Seaspray

    6. mart 2020 | 00:16

    Prvo su bile sankcije, pa trgovinski rat, pa ovaj "biološki rat"... Pritom je konstantna antikineska propaganda. Klasičan hibridni rat, školski primer...

  • Stefan

    6. mart 2020 | 02:46

    To se znalo jos odma Amerikanci su bile i ostale zmijurine one najvece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA