≫ 

Dvoje sa konferencije u Vašingtonu na kojoj je učestvovao Aleksandar Vučić pozitivni na korona virus

Američko-izraelski savet za javne poslove izdao preporuku za sve učesnike, goste, govornike na konferenciji i za predstavnike administracije

  • 1
AIPAC JEVREJI VUCIC Foto: Tanjug/buducnostsrbijeav

Američko-izraelski savet za javne poslove (AIPAK) saopštio je da su najmanje dve osobe koje su prisustvovale nedavnoj konferenciji u Vašingtonu pozitivne na koronavirus.

- Potvrđeno nam je da su najmanje dva testirana učesnika političke konferencije iz Njujorka pozitivna na koronavirus - navodi se u saopštenju AIPAK-a objavljenom na Tviteru, prenosi Sputnjik.

Obaveštenje je putem mejla upućeno svim učesnicima, gostima, govornicima na konferenciji, kao i administraciji.

Predstavnici AIPAK navode da su u stalnoj komunikaciji sa nadležnim zdravstvenim službama, kao i da su konsultovali vodećeg infektologa Edvarda Septimusa sa Medicinskog koledža u Teksasu, te da učesnicima savetuju da prate uputstva zdravstvenih stručnjaka.

Učesnicima konferencije preporučuje se da se u slučaju da budu pozitivni na korona virus obrate svojim lokalnim zdravstvenim službama radi pružanja adekvatnog odgovora.

Brojnim učesnicima godišnje konferencije AIPAK, održane od 1. do 3. marta u Vašingtonu, govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs)leksan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    7. mart 2020 | 10:52

    Da su bili na kruzeru, morali bi da budu u izolaciju i karantinu. Koliko je zvaničnika i parlamentaraca zaraženo i preminulo u Iranu. Iz istog razloga. Kakva je razlika između konferencije AIPAK i ovih drugih slučajeva. Čitav svet se suočava sa opasnošću širenja korona virusa i moraju se ispoštovati pravila koja važe za sve. Period inkubacije je 1-14 dana i asimptomatsko prenošenje. Lakrdijaški odnos vlasti na lokalnom nivou, onih koji pretenduju da učestvuju u problemima na globalnom nivou, je opasnost koja s pravom zabrinjava građane Srbije. Ovaj virus je do sada najveći izazov za SZO, jer nema modela prema kome bi se upravljali. Svetska zdravstvena organizacija je uputila nekoliko apela prvenstveno svetskim vladama da se na ozbiljan način uključe u zaustavljanje stihije širenja korona virusa. Ne znam da li iko u našoj vlasti to razume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA