≫ 

"Rekli su mi da će me lekovi paralizovati": Ispovest "pacijenta 37" koji je oboleo od korona virusa

Reč je o 53-godišnjem vozaču, koji je rekao da se blagi kašalj pretvorio u groznicu, a onda je 6. februara primljen u "Ng Teng Fong" bolnicu, gde su mu dijagnostifikovali korona virus

  • 1
Vuhan, Kina, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Svedočanstvo inficiranog korona virusom u Singapuru cirkuliše ovih dana društvenim mrežama. Naime, kako se navodi, reč je o čoveku koji je 37. registrovani pacijent koji je oboleo od ove bolesti.

Reč je o 53-godišnjem vozaču, koji je rekao da se blagi kašalj pretvorio u groznicu, a onda je 6. februara primljen u "Ng Teng Fong" bolnicu u Singapuru, gde su mu dijagnostifikovali korona virus.

- Zbog ozbiljnosti stanja, doktor mi je rekao da će mi ubaciti cev u grlo i da će me lekovi paralizovati. Nisam imao pojma šta me čeka, kao i da će narednih osam dana biti najmračniji u mom životu - napisao je "slučaj 37" na društvenim mrežama, navodi "The Independent".

On je opisao kako je bio vezan za bolnički krevet i da nije mogao da se pomeri. Takođe, rekao je da nije bio ni svestan kada je otvarao oči i gledao oko sebe.

- Zbog uticaja lekova, imao sam iluzije i čuo bih muziku, govor ljudi i zdravice, te sam pomislio da sam možda u hotelskoj sobi koja je adaptirana da bude bolnica, jer nema dovoljno kreveta - kazao je on.

- Na Dan zaljubljenih, uspeo sam da otvorim oči i video sam dupla staklena vrata, sa sve opremom za održavanje života oko mene. Zbog cevi u grlu nisam mogao da govorim - dodao je pacijent 37.

Tog dana, kako kaže, doktori su mu rekli da se oporavlja brzo, te da će ga uskoro prebaciti u izolaciju. Pošto ga je posetila porodica, kazao je da mu je taj "prizor humanosti zagrejao srce".

- Dok pišem ovo, u toku je moj 15. dan u izolaciji, što je zapravo bila soba sa duplim staklom i zasebnim toaletom. U prva tri dana, nije mi bilo dozvoljeno da odem iz kreveta, bio sam prikačen na kiseonik i davali su mi tečnu hranu. Četvrtog dana, dali su mi čvrstu hranu i konačno sam mogao sam da se okupam - napisao je tada on.

Otkrio je da su mu lekari rekli da će morati da bude negativan na dva testa da bi ga pustili iz bolnice.

- Danas je 1. mart. Bio sam negativan na koronavirus 29. februara, tj. juče. Ako danas bude negativan rezultat, ispuniću uslove da me puste kući - opisao je pacijent 37.

Prema navodima Ministarstva zdravlja, pacijent 37 pušten je 2. marta kući.

Video: Pogledajte kako virus može lako da se proširi van bolnice: Vodite računa o higijeni ruku

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA