≫ 

Sahrane zabranjene u Italiji zbog korona virusa, građani se snašli na neobičan način

Cela zemlja blokirana je posle dekreta premijera Đuzepea Kontea

  • 3
Sahrana, pogreb, mrtvacki sanduk, udovica, kovceg Foto: Profimedia

Smrtonosni korona virus zahvatio je celu Italiju, a kako govore podaci, nezaustavljivo se širi. Prema poslednjim informacijama, 361 osoba je preminula, a 10.149 je zaraženo.

Kako bi vlasti sprečile dalju epidemiju korona virusa, premijer Italije Đuzepe Konte doneo je dekret, po kome je ograničeno kretanje svih građana, te je faktički cela zemlja pod blokadom.

Pored zabrane raznih događaja, vlasti su obustavile sprovođenje sahrana. Neki građani, međutim, pokušavaju da zaobiđu pravila, prenosi CNN.

Tako su u Rimu mrtvačka kola sa kovčegom parkirali u dvorištu ispred crkve, a onda bi sveštenik izašao napolje i obavio službu, kako se sam čin ne bi odvijao u zatvorenom prostoru.

Šišanje na ulici

Pored škola, univerziteta i dr. ustanova, zatvorene su i berbernice i frizeri. Ipak, kako bi održali higijenu, Italijani se šišaju na ulici, kako bi smanjili verovatnoću da se širi virus.

Video: Ovako izgleda kontrola putnika na graničnom prelazu Horgoš u Srbiju

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    11. mart 2020 | 17:24

    Veoma je vazno da gradjani ostanu smireni. Drzava ce preduzeti sve mere bezbednosti, jer su odgovorni prema svome narodau.

  • uros

    11. mart 2020 | 18:26

    A zasto? Da nisu i mrtvi podlozni virusu 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA