Boris Džonson objasnio zašto Britanci ne zatvaraju škole u krizi sa korona virusom

Premijer je naveo da je Velika Britanija uradila "sve što se može učiniti" i da je kupila dragoceno vreme. Kaže da nije u redu upoređivati korona virus sa običnim gripom i naglasio da će se broj slučajeva uvećati naglo

  • 8
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson rekao je povodom epidemije korona virusa da je ovo najgora zdravstvena kriza u nekoliko generacija. Dodao je i da za Veliku Britaniju najgore tek dolazi, ali da nema potrebe za zatvaranjem škola.

On se danas hitno sastao sa zvaničnicima.

- Još mnogo porodica će izgubiti voljene pre vremena - rekao je premijer Velike Britanije i dodao da je "najopasniji period - udaljen još nekoliko nedelja.

Premijer je naveo da je Velika Britanija uradila "sve što se može učiniti" i da je kupila dragoceno vreme. Kaže da nije u redu upoređivati korona virus sa običnim gripom i naglasio da će se broj slučajeva uvećati naglo.

Ipak, dodao je da nije spreman na potez zatvaranja škola kao što su to učinili neke evropske zemlje. Ta odluka ipak može da se menja kako se bolest bude šrila, ali zasad će škole da budu zatvarane samo ako "im to posebno bude savetovano".

U Velikoj Britaniji je obolelo skoro 600 ljudi, a umrlo 10.

Video: Panika ili beda? Školska deca u Kolumbiji na časovima prave maske za korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA