≫ 

Solidarnost u doba korone: Kineski stručnjaci stigli u Italiju, doneli znanje i medicinsku opremu

U Italiju je stiglo devet stručnjaka i 31 tona sanitetskog materijala

  • 12
Kinezi stigli u pomoć Italiji Foto: Tanjug/AP

Avion sa ekipom kineskih stručnjaka i sanitetskog materijala krenuo je u četvrtak iz Šangaja za Rim u misiju kako bi pomogao Italiji u borbi protiv pandemije korona virusa, prenosi Čajna dejli.

- U avionu Airbus A350 Čajna ist erlajnsa je devet medicinskih stručnjaka i 31 tona sanitetskog materijala, medicinske zaštitne opreme i protivvirusnih lekova - izjavio je Geng Šuang, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Kinezi stigli u pomoć Italiji Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je Kina, od izbijanja pandemije COVID-19, u stalnom kontaktu s evropskim zemljama i s njima blisko sarađuje.

Šangajska bolnica Ruijin za samo 24 sata prikupila je više od 230 kutija medicinskih sredstava od kineskih proizvođača medicinske opreme - sve je takođe dostavljeno u Italiju.

Kinezi stigli u pomoć Italiji Foto: Tanjug/AP

Oprema iz bolnice Ruijin uključuje i respiratore, monitore te defibrilatore, svi sadrže priručnik na engleskom jeziku, engleska uputstva za upotrebu i italijanske adaptere.

Kinezi stigli u pomoć Italiji Foto: Tanjug/AP

Kineski stručnjaci su uspeli da se izbore sa epidemijom u Kini, zato će sada svoje znanje preneti kolegama u Italiji, dodaje kineski medij.

Video: Maske su pale: Kina dobila bitku protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    13. mart 2020 | 18:59

    Svaka im cast,to su pravi prijatelji. Posle tolike svoje muke koju Jos nisu resili do kraja dosli su da pomognu drugima👍

  • Putin R.S

    13. mart 2020 | 18:29

    A EU?? Zasto to nije uradila EU i njeni partneri NATO, USA... sada je i Kina dobra kao i Rusija, a vi udarajte sankcije istima. Sada vidite ko su pravi prijatelji evrope.

  • Miroslav

    13. mart 2020 | 17:26

    Svet da se zahvali Kinezima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA