≫ 

Stanje srpskih državljana u Italiji pod kontrolom

Urgentnih situacija nema, dok bi jedino smeštaj mogao da predstavlja problem, s obzirom na to da se hoteli zatvaraju, naveo je ambasador Srbije u Italiji

  • 3
Italija korona virus Foto: Tanjug/AP

Stanje srpskih državljana u Italiji je stabilno i nema urgentnih situacija, izjavio je Goran Aleksić, ambasador Srbije u Italiji, u intervjuu za Prvu.

Aleksić napominje da su srpska ambasada i oba generalna konzulata u Italiji u kontaktu sa državljanima Srbije koji se trenutno nalaze u ovoj zemlji.

- Imamo ovde i spisak svih imena i brojeva telefona i mejlova - rekao je on.

Urgentnih situacija nema, dok bi jedino smeštaj mogao da predstavlja problem, s obzirom na to da se hoteli zatvaraju, naveo je on.

Aleksić ističe da se onima koji imaju obezbeđen smeštaj i sredstva za život savetuje da se ne kreću i da čekaju, kao i da se stanovništvo čitave zemlje nalazi u situaciji ograničenog kretanja.

Usled konstantnog povećanja broja obolelih Vlada Italije i premijer usvojili su dekret kojim se ograničava rad svih ustanova, restorana, kafića, a zatvoreni su i parkovi, prenosi srpski ambasador. Iz kuće se izlazi u samo nekoliko tačno preciziranih situacija, sa dokumentom koji se potpisuje pod punom krivičnom odgovornošću, u kojem se navode razlozi zbog kojih se izlazi napolje i koji svaki građanin nosi sa sobom, naveo je on.

Prema jučerašnjim podacima u Italiji je trenutno zaraženo 17666 ljudi, dok je 1266 umrlo. Italija ulaže ogromne napore kako bi smanjila porast broja obolelih koje, osim na zdravstveno stanje stanovništva, jako negativno utiče i na ekonomiju zemlje, prenosi srpski ambasador.

Video: Preventiva je iz raja izašla: Kartonskim krugom protiv korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. mart 2020 | 17:27

    Najbitnija stvar je u tome brzina informacija koja cirkulise svetom,na svim stranama sveta mozes da saznas nesto vise ili neko iskustvo ,tako internet i drustvene mreze danas se koriste za sve opste dobro ,

  • Banex

    14. mart 2020 | 17:49

    Šta je pod kontrolom? Ništa nije pod kontrolom jer da jeste ovo sa koronom se nebi ni dešavalo.

  • MONARHISTA

    14. mart 2020 | 17:26

    СВЕ ЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA