Potpuni haos na aerodromima u SAD: "Ako dosad nismo dobili korona virus, sad ćemo"

Američki aerodromi preplavljeni su Amerikancima, od kojih su mnogi studenti, od kada je predsednik Donald Tramp doneo uredbu kojom uvodi restrikcije na putovanja iz Evrope koja je stupila na snagu u petak u ponoć

  • 3
Amerika, aerodromi, guzve, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Na najvećim američkim aerodromima vlada potpuni haos jer se veliki broj Amerikanaca vraća iz evropskih zemalja pogođenih korona virusom.

Putnici se žale na višesatna čekanja u redovima, gužve i nehigijenske uslove i nereda u sistemu koji bi trebalo da proveri jesu li oni u SAD možda stigli zaraženi.

- Ako nismo dosad dobili virus, sada imamo veliku šansu za to - rekla je En Luis Šmit za CNN opisujući situaciju na čikaškom aerodromu ORD.

Američki aerodromi preplavljeni su Amerikancima, od kojih su mnogi studenti, od kada je predsednik Donald Tramp doneo uredbu kojom uvodi restrikcije na putovanja iz Evrope koja je stupila na snagu u petak u ponoć.

SAD su, da podsetimo, u subotu proširile zabranu putovanja iz 26 zemalja Evrope, Južne Koreje i Kine na Britaniju i Irsku.

aerodrom Virus korona koronavirus Foto: Tanjug/AP

Samo američki državljani i oni s legalnim prebivalištem mogu da uđu iz tih zemalja, ali moraju u samoizolaciju na 14 dana.

Na društvenim mrežama objavljeni su brojni snimci i fotografije koje pokazuju stanje na aerodromima, a mnogi komentarišu da je "Tramp stvorio idealno mesto za prenos virusa".

Da podsetimo, u svetu je više do 170.000 ljudi zaraženo korona virusom, a umrlo je preko 6.500. Srbija je sinoć uvela vanredno stanje. Kakva je situaija trenutno u svetu pratite uživo na našem blogu.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    16. mart 2020 | 10:22

    Biće to dobra kolateralna šteta. Hteli ste da zeznete kineze.

  • Cika Velja

    16. mart 2020 | 10:10

    Gledao slikice sa Vibera uzivo...mrtva glava...ko da neko namerno hoce da se virus prosiri maksimalno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA