≫ 

Ako Bajden pobedi Trampa potpredsednica SAD možda bude Mišel Obama?

Postoji li mogućnost da se Obame vrate u Belu kuću?

  • 3
Džo Bajden Joe Biden Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden, bivši potpredsednik SAD, izjavio je tokom debate u nedelju da će njegov potpredsednik biti žena, ukoliko ga Demokratska partija izabere za svog predsedničkog kandidata.

Predstavnici njegove kampanje su potvrdili da je on spreman da se ozbiljno pozabavi ovim pitanjem, kao i da je upoznat sa procesom koji uključuje izbor potpredsedničkog kandidata, jer je i sam bio u tom položaju 2008, kada je Barak Obama postao američki predsednik, piše CNN.

Do sada su svega dve žene bile kandidovane za potpredsednicu SAD, i to Džeraldin Feraro za demokrate 1984. i Sara Pejlin za republikance 2008. Bilo je i manjih stranaka koje su neretko birale žene da ih predstavljaju, ali nisu zavredile ni dovoljno glasova ni pažnje na izborima.

Imena koja se spominju kao najverovatniji Bajdenov odabir su senatorke Kamala Haris, Ejmi Klobušar i Elizabet Voren, te Grečen Vitmer, guvernerka savezničke države Mičigen, Stejsi Abrams, kandidat za guvernerku savezničke države Džordžije, ali i Mišel Obama, bivša prva dama SAD, koja uživa veliku popularnost u svojoj zemlji.

Haris, Klobušar i Voren su, inače, i same učestvovale u trenutnim predsedničkim izborima, ali su se povukle zbog nedovoljne podrške birača u predizborima Demokratske partije. Džo Bajden i Berni Sanders su dva preostala pretendenta, a kraj predizobra se očekuje početkom leta. Bajden trenutno vodi po broju glasova i partijskih delegata.

Video: Hilari Klinton u Bajdenovoj koži: Demokrate traže protivkandidata za Trampa

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    17. mart 2020 | 11:01

    Ovaj je gori od Klintona. Šta je sve govorio za Srbe da ih treba sve u Koncentracione Logore.

  • Gerantologija

    18. mart 2020 | 23:31

    Koliko je stariji od Kisindžera. Mišel svaka čast na izgledu, ali budućnost uz takvog muža, koji odavno nije crnac u svojim mislima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA