≫ 

Lepa doktorka dala trudnici serum kako bi bila "imuna na koronu": Protiv nje pokrenuta istraga

Doktorka je rekla da će serum dati i ljudima koji nisu njeni pacijenti

  • 4
Isabella Abdala Printskrin: Instagram/draisabellaabdalla

Regionalno medicinsko veće Brazila (Cremesp) saopštilo je u ponedeljak da će otvoriti istragu protiv doktorke iz grada Ribeirao Preto zbog dovođenja u vezu intravenskog seruma i korona virusa, prenosi portal Globo.com.

Na snimku koji je snimila nutricionista Izabela Abdala vidi se trudnica kako dobija serum za imunitet, nakon čega doktorka izgovara: "da bude imuna na koronu". U pitanju je proizvod za koji doktorka kaže da sadrži vitamine i antioksidantne materije.

Prema brazilskom udruženju za nutrologiju (Abran), Izabela je 2015. godine pohađala postdiplomske studije za tu specijalnost, ali nije položila test da bi radila kao nutricionista. Njen advokat je rekao da je lekar opšte prakse.

U drugom snimku Izabela tvrdi da su ljudi "očajni zbog korona virusa" i da puno njenih pacijenata traži serum za imunitet.

Na kraju snimka Izabela dodaje da će proizvod dati i onima koji nisu njeni pacijenti.

- Savetujem da ga uzimate jer je to serum koji apsorbuje 100 posto hranljivih materija, stavila sam velike doze vitamina za imunitet i antioksidante. Dakle, zaista vredi to učiniti i stvarno sam razmišljala o tome, imam puno pitanja na Instagramu, kako bih ovaj serum omogućila svima, pa i onima koji nisu pacijenti i mislim da je to kul - rekla je doktorka.

Njen advokat je rekao da ona nije imala nameru da promoviše bilo kakve informacije vezane za koronavirusnuvakcinu primenom seruma.

Slučaj je preko vikenda privukao veliku pažnju, a doktorka je kritikovana, zbog čega je suspendovala naloge na društvenim mrežama.

U nedelju uveče ponovo je aktivirala nalog na Instagramu, gde je postavila novi video.

Izabela je na snimku rekla da nikada nije rekla da serum za imunitet može da izleči, spreči ili leči korona virus.

- Serum nije ništa više od skupa vitamina i antioksidanata koji mogu poboljšati imunitet vašeg sistema. Dakle, poboljšanjem imunog sistema imate više zdravlja, tako da ponekad možete bolje da se borite protiv bilo koje vrste stvari. Dakle, danas je brazilsko udruženje za nutrologiju objavilo belešku otkrivajući da ne postoje naučni dokazi o seroterapiji ili intravenskom leku protiv koronavirusa i ja to potpisujem - rekla je doktorka.

Video: Madridska policija opremila je dronove zvučnicima i moli građane da ostanu u kućama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    17. mart 2020 | 13:12

    Doktorka leci i na sam njen izgled😊

  • Lol

    17. mart 2020 | 13:57

    Zbog cega istraga?Ovo navedeno dize imunitet i time naravno smanjuje mogucnost zaraze.I mi cepamo vitamin c, beli luk, djumbir i ostalo.

  • sale

    17. mart 2020 | 13:20

    Daj meni 5 seruma odma? A za sta su... ? Ma nema veze, daj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA