≫ 

Braća u garaži imaju skoro 18.000 flaša sredstava za dezinfekciju ruku, ne mogu da ih prodaju

Oni su ispraznili sve prodavnice i proizvode prodavali po višim cenama na internetu, dok neke platforme nisu to zabranile

  • 5

Braća Met i Noa Kalvin priznali su u intervjuu za Njujork tajms da su pokupovali sva sredstva za dezinfekciju ruku i antibakterijske maramice koje su mogli da pronađu širom Tenesija i Kentakija, nakon što je prijavljen prvi smrtni slučaj u SAD 1. marta. Nameravali su da ih prodaju po višoj ceni i zarade usred panike koja je nastala zbog korona virusa. Oni su bukvalno ispraznili male prodavnice ali i velike markete i počeli su da prodaju proizvode na Amazonu.

Međutim, nakon što je objavljen intervju, ljudi su bili šokirani, zbog čega su braća morala da doniraju svoju robu, a državni tužilac je otvorio istragu.

- To je bio lud novac - rekao je Met prošle nedelje, otkrivajući da su se prvih 300 boca za dezinfekciju ruku prodale za između osam i 70 dolara po komadu i to odmah - po višestrukim cenama nego što su platili za njih.

Takođe je prodao 2.000 pakovanja od po 50 maski za lice za 40 i 50 dolara po kutiji, pa čak i više. Priča o njima dospela je u javnost kada je Kalvin dobio šestocifreni prihod od prodaje najk patika, igračaka za kućne ljubimce i proizvoda u trendu na Amazonu.

Tajms prenosi da je Amazon povukao njegove proizvode i hiljade drugih lista za sredstva za dezinfekciju ruku, maske za lice i maramice, kako bi se borio protiv naplate cena. Ubrzo je i Ebay uradio isto, čak je zabranio prodaju svih maski za lice i preparata za dezinfekciju ruku na svojoj platformi.

Tako su braća Kalvin sada završila sa 17.700 flaša sanitizera u svojoj garaži, nakon što je propao način da ih preprodaju, dok su milioni Amerikanaca frustrirani jer nisu uspeli da nabave te preparate, dok su bolnice prijavile smanjenje zaliha.

Kalvin je u početku branio svoje postupke rešavanjem "neefikasnosti na tržištu", dok ga korisnici na društvenim mrežama kritikuju jer su hteli da zarade dok se svet bori sa pandemijom.

Nakon toga Kalvin je 2/3 svojih zaliha donirao lokalnoj crkvi koja će ih distribuirati čirom zemlje, dok je kancelarija državnog tužioca uzela ostatak kako bi ga isto podelila.

Video: Masko-matik: Turci smislili kako da kupite masku a da ne dodirnete prodavca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slovenac

    18. mart 2020 | 08:19

    I Tramp gHtio da zaradi Amerika teko da je nudio milijardu dolara njemackoj firmi da im proda pravo za koristenje leka kojeg rzvijaju. Nema u sebi ni malo ljudskosti. Kakav prcednik takvi i ostali.

  • baba smilja iz darosave

    18. mart 2020 | 10:45

    donirali sve stara vest

  • Дејан Младеновић

    18. mart 2020 | 19:03

    Морони амерички

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA