Mađari otvorili granicu i za Srbe: Prolaz od 12 sati do 5 sutra ujutro

Na prelazu Nikelsldorf, na austrijskoj strani, kolona vozila dostizala je 40 kilometara, nakon zatvaranja prelaza za strane državljane zbog odluke Mađarske da zatvori svoju granicu

  • 26
Granica Nikelsdorf Mađarska Austrija Foto: Tanjug/AP

Zahvaljujući naporima Ambasade Srbije u Austriji mađarske vlasti su otvorile granični prelaz Nikelskdorf/Heđešhalom za prolazak državljana Srbije, Rumunije i Bugarske koji se nalaze na putu u svoju domovinu.

Tanjugu je potvrđeno u Ambasadi da je dogovoren vremenski koridor od 12 sati do 5 sati sutra ujutro, a sve u cilju rešavanja problema koji je nastao navalom putnika koji preko Austrije pokušavaju da se vrate u Srbiju.

Na prelazu Nikelsldorf, na austrijskoj strani, kolona vozila dostizala je 40 kilometara, nakon zatvaranja prelaza za strane državljane zbog odluke Mađarske da zatvori svoju granicu.

U toj koloni je i mnogo autobusa iz Srbije sa putnicima koji se vraćaju u zemlju.

Inače, mađarske vlasti su od juče u 20 časova do jutros u 5 sati već jednom omogućile prolazak bugarskim i rumunskim državljanima.

Nakon isteka roka, odnosno od 5 sati sutra ujutro samo će mađarski državljani moći još da uđu u svoju zemlju, dok će ostalima biti zabranjen ulazak.

Mađarska je od utorka zatvorila svoje granice na 30 dana.

Preko graničnih prelaza u Mađarsku mogu ući jedino mađarski državljani, kao i teretni saobraćaj.

Video: Ovako izgleda kontrola putnika na graničnom prelazu Horgoš u Srbiju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dade

    18. mart 2020 | 13:23

    Otvorili granicu:ajde Srbi dodjite u Srbiju da nas sve zatrujete pa ko prezivi neka prica!

  • Dend

    18. mart 2020 | 13:31

    Uvek nas je "primitivizam" krasio pa otud ovoliki broj povratnika, i pored apela, dolazi za nastupajuće praznike misleći da će novcem i bahatošću pobediti zarazu Država mora radi zaštite građana ovakve direktno sa granice pod pratnjom u centre za karantin i to o njihovom trošku !

  • Nejasan

    18. mart 2020 | 13:19

    Samo nam dijaspora iz AT, DE. i sl. zemalja sad nedostaju... Zar je problem da sediš gde si i da čekaš da prođe? Svakako narednih 28 nema nikud! Nema ono došaja sam iz Beč, kako se ono kaže Burek, šta pije kafa... aman ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA