Zdravko je mesec dana u karantinu u Italiji: Poznajem ljude koji su u jako teškom stanju

Srbin koji živi u Monci, samo nekoliko kilometara od epicentra korona virusa, priča nam o stanju u Italiji

  • 0

Srbin Zdravko Reljan godinama živi i radi u Italiji, a otkako je proglašena pandemija korona virusa, našao se u jednom od najugroženijih područja na svetu.

Život u Monci, prelepom gradiću nadomak Milana, iznenada se sveo u četiri zida.

- Već oko mesec dana sam sa sinom i ženom u karantinu. Kad sam čuo da naši poznanici oboljevaju od korona virusa, uplašio sam se. Ne za sebe, već za svoje najmilije.

Suprug od naše poznanice, koji je Italijan, završio je u bolnici sa ozbiljnim respiratornim problemima. Iako nije star, u jako je teškom stanju.

Dakle, nije istina da oboleva samo starija populacija - objašnjava Zdravko.

On navodi da je Italija imala brojne propuste na samom početku borbe sa korona virusom.

- Italija je zbog političke bliskosti i povezanosti s Kinom, nije otpočetka zaustavila sve letove, nije napravila karantine, dok mesta gde su se ljudi testirali na virus nisu bila dovoljno transparentna.

Prvi talas turista napravio je Italiji najveću štetu i situacija više nije mogla da se kontroliše. Kad je vlada donela mere zaštite, mnogi građani se nisu pridržavali uputstava, što je omogućilo virusu da se širi.

Srbija treba da nauči iz tih grešeka - smatra Reljan.

Šta je sve naš sagovornik doživeo u karantinu, kakva je situacija u njegovom okruženju i koje savete ima za borbu protiv korona virusa pogledajte u video intervjuu na početku teksta. 

(I. Nedić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA