≫ 

Posle drame u Beloj kući, Majk Pens najavio da će se testirati na korona virus

Na testiranje će ići i njegova supruga

  • 6
Majk Pens, Donald Tramp Donald Tramp i Majk Pens/ Foto: Tanjug/AP

Potpredsednik Sjedinjenih Americkih Država Majk Pens izjavio je da ce se testirati na korona virus nakon što je član njegovog kabineta bio pozitivan na testu na tu bolest respiratornih organa.

- Uprkos tome što je lekar Bele kuće ukazao da ne postoje razlozi za verovanje da sam bio izložen i da nema potrebe za testiranjem - imajući u vidu da sam potpredsednik države i čelnik tima za borbu protiv korona virusa - ja i moja supruga ćemo se testirati tokom popodneva - rekao je Pens tokom obraćanja medijima članova tima koji predvodi i predsednika SAD-a Donalda Trampa, prenosi Glas Amerike.

Kejti Miler, predstavnica za medije američkog potpredsednika, potvrdila je u petak da je neimenovani član kabineta američkog potpredsednika Majka Pensa bio pozitivan na testu za koronavirus.

Tada je saopštila i da predsednik Donald Tramp i potpredsednik Pens nisu bili u bliskom kontaktu sa tom osobom.

- U skladu sa preporukama Centara za kontrolu bolesti provereno je sa kim je ta osoba bila u kontaktu - navela je Miler, objavio je Rojters.

Dvojica članova Predstavničkog doma Mario Diaz-Balart sa Floride i Ben Mekadams iz Jute, u sredu su dobili pozitivne rezultate testa, i prvi su članovi Kongresa koji su oboleli od te respiratorne bolesti.

U Sjedinjenim Državama protiče prva nedelja uvedenog vanrednog stanja. Država raspolaže sa pedeset milijardi dolara namenjenih američkim državama i teritorijama za borbu protiv pandemije koronavirusa.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA