≫ 

Neonacisti planiraju da šire korona virus: "Ostavite zaraženu pljuvačku na kvaki druge rase"

Praćeni su putem aplikacije popularne među neonacistima

  • 8
Italija, korona virus Foto: Tanjug/AP

Beli suprematisti razgovaraju o planovima da korona virus pretvore u oružje putem "pljuvačke", "boce sa raspršivačem" ili "kontaminirane supstance", prema nedeljnom obaveštajnom izveštaju koji je 17. februara objavilo savezno odeljenje za sprovođenje zakona, prenosi Aol.com.

Federalni istražitelji pratili su komunikacije belih nacionalista na Telegramu, šifrovanoj aplikaciji za razmenu poruka, koja je postala popularna među neonacistima. U razgovorima su beli supematisti sugerisali da napadaju agente za sprovođenje zakona i "ne-bele" ljude napadima koji su koncipirani da ih zaraze korona virusom.

- Nasilni ekstremisti i dalje čine bioterorizam popularnom temom među sobom - piše u obaveštajnom izveštaju koji je napisala Federalna zaštitna služba, a obuhvatio je nedelju od 17. do 24. februara.

- Beli rasno motivisani nasilni ekstremisti nedavno su komentarisali korona virus navodeći da je "OBAVEZNO" da se širi ako bilo ko od njih dobije virus - navodi se dalje.

Ističe se kako su beli suprematisti "predložili ciljanje policije i manjinskih zajednica, sa nekim pominjanjem javnih mesta uopšte".

Prema dokumentu, ekstremisti su razgovarali o brojnim metodama napada korona virusa, poput provođenja vremena u javnosti s neprijateljima, ostavljanja "pljuvačke na kvakama na vratima" u lokalnim kancelarijama FBI-a, pljuvanja po dugmićima u liftovima i širenja bakterija koronavirusa u "ne-belim četvrtima".

Kako se navodi u dokumentu Federalne zaštitne službe, diskusija o širenju koronavirusa dogodila se na kanalu u aplikaciji Telegram koji je posvećen filozofiji "kulture opsade" neonacističkog autora Džejmsa Mejsona i "ubrzanju".

Mejson je napisao seriju biltena pod nazivom "Opsada" 1980-ih i zalagao se za dela rasnog terorizma, kako bi se ubrzao rat koji bi prouzrokovao slom društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. mart 2020 | 10:15

    Mnogo gadan svet!

  • Istina

    22. mart 2020 | 10:35

    Ovo je najgori soj ljudi.. vratice vam se sve kao bumerang..

  • Paja patak

    22. mart 2020 | 12:10

    Dati policiji i vojsci ovlascenje da cim vidi da to neko radi ima pravo da ga ubije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA