≫ 

Kabinet kancelarke tvrdi: Merkel je samo na kratko imala kontakt sa zaraženim lekarom

Šef kabineta otkrio je da je kancelarka u petak primila vakcinu

  • 1
France Ukraine Peace Talks Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel bila je samo kratko vreme u kontaktu sa lekarom koji je kasnije pozitivno testiran na korona virus, tako da postoji velika šansa da nije zaražena, izjavila je šef njenog kabineta Helga Braun.

Ona je navela da je Merkel u petak posle podne primila vakcinu protiv pneumokoka, bakterije koja izaziva upalu pluća, a da je u nedelju otišla u samoizolaciju nakon što je saznala da je lekar pozitivan na korona virus, prenosi Rojters.

Merkel (65) će nastaviti svoj posao od kuće i tokom narednih nekoliko dana biće testirana više puta na korona virus.

Vlada od kuće

Pošto je otkriveno da je lekar sa kojim je bila u kontaktu zaražen korona virusom, Merkel je smeštena u kućnu izolaciju, a odatle obavlja funkciju kancelarke.

Inače Merkelova je još u petak uveče išla u kupovinu u jednom supermarketu u Berlinu, a u nedelju je imala video konferenciju sa predsednicima pokrajina, koji bi svi, da je sastanak bio održan uz njihovo lično prisustvo, morali biti izolovani.

Najveći izazov još od Drugog svetskog rata

Merkelova se pre nekoliko dana obratila naciji povodom pandemije koronavirusa, i tom prilikom pozvala Nemce na solidarnost i razum, istakavši da se ova zemlja suočava sa najvećim izazovom još od Drugog svetskog rata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    23. mart 2020 | 15:36

    Mislim da je ovo uvezi merkelove cista prevara , gomila nato vojnika u nemackoj a ratni brodovi vec grabe ka Crnom moru vec su presli Dardanel . Dali se to merkelova krije od nemacke javnosti ? RUSIJA jos uvek u javnosti neodgovara na pocetak tih nato vezbi , ali i nece RUSIJA sedeti skrstenih ruku .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA