≫ 

Arijana dobila korona virus, pa napisala: "Kad ozdravim, zovite me na ručak". Ubrzo je preminula

"Počivaj u miru, anđele", pisali su prijatelji najmlađoj žrtvi korona virusa u Italiji

  • 6
Arianna Busetto Foto: Facebook/Privatna arhiva

Italijanka Arijana Buseto (46) najmlađa je žrtva korona virusa u toj zemlji. Ona je hospitalizovana pre nekoliko sedmica kada je dobila prve simptome virusa. I ona i lekari su se nadali da će se izvući, ali joj nije bilo spasa.

Samo dan pre nego što je preminula, na Fejsbuku je poslala poruku prijateljima:

- Kada sve bude gotovo, zovite me na ručak ili večeru - napisala je Arijana, i ne sumnjajući da više nikad neće videti svoje najmilije.

Ispod tog njenog statusa nanizale su se poruke u kojim su joj ljudi govorili da ona sve to može da izdrži, zezali su se ko će prvi da je pozove na večeru. Ubrzo je stigao drugi komentar, koji je ona napisala svom prijatelju "Nisam dobro prošla juče, dobijam sad infuziju i mnogo tečnosti".

Nakon toga nije napisala više nijedan komentar.

Nažalost, nedugo nakon ove poruke je preminula. Lekari ništa nisu mogli da učine za nju.

Na Fejsbuku, baš na tom statusu gde je pozvala prijatelje na večeru, usledili su komentari šokiranih prijatelja i poznanika - "počivaj u miru, lepotice", "ne mogu da verujem", "jako mi je žao", "neka te anđeli čuvaju"...

- Prošle nedelje smo se dopisivale. Dogovarale smo se da dođe kod nas na večeru čim ozdravi. Više nikad neće doći - rekla je njena koleginica za italijanske medije.

Podsetimo, u Italiji je za poslednja 24 sata preminulo više od 600 ljudi. Broj žrtava porastao je na 6.000. Italija je najteže pogođena zemlja u Evropi. Ima stopu smrtnosti od čak devet odsto. Lekari se danonoćno bore za živote hiljada ljudi, nažalost, mnogi i sami padnu na prvoj liniji fronta.

U ovoj zemlji je do sada preminulo više od 23 lekara koji su se zarazili korona virusom lečeći teško obolele.

Video: Jezive scene krematorijuma u italijanskom gradu

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA