Drama Srba na Tajlandu: 170 naših državljana čeka odobrenje da se vrate u Srbiju

Radulović je izjavio da je iz Ambasade Srbije u Džakarti poslat i zvanični dopis Ministarstvu spoljnih poslova i da se za sada čeka odobrenje Vlade Srbije za sletanje u Beograd

  • 5
državljani Srbije zarobljeni u Bangkoku Srbi u Bangkoku, Printskrin: Twitter/Ammar Mešić

Oko 170 srpskih državljana koji se trenutno nalaze u Tajlandu pokušava da se vrati u Srbiju. Sa kompanijom "Katar ervejz" je dogovorena mogućnost njihovog povratka, ali se čeka odobrenje Vlade Srbije.

Počasni konzul u Tajlandu Aleksandar Radulović kaže da je sa "Katar ervejzom" napravljen dogovor o čarter letu, koji bi srpske državljane u Tajlandu prevezao od Bankoka do Beograda sa sletanjem u Dohi, navod RTS.

Radulović je za RTS izjavio da je iz Ambasade Srbije u Džakarti poslat i zvanični dopis Ministarstvu spoljnih poslova i da se za sada čeka odobrenje Vlade Srbije za sletanje u Beograd.

Druga mogućnost bila bi da avion "Katar ervejza" prebaci srpske državljane u Dohu, a da Srbija onda po njih pošalje avion u katarsku prestonicu.

Radulović je naveo i da za oko 50 srpskih državljana, koji se trenutno nalaze na indonežanskom ostrvu Bali, takođe pokušava da se organizuje avionski prevoz.

Prema njegovim rečima, od velike je važnosti da se sve razreši što je brže moguće, jer bi vlasti Tajlanda mogle da, kao meru borbe protiv koronavirusa, uvedu zabranu međugradskog prevoza.

To bi značilo da bi srpski državljani van Bankoka (u Čijang Maju, na ostrvima Kopangan i Puket) ostali zarobljeni tamo bez ikakvog načina da se vrate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stanko

    24. mart 2020 | 10:21

    Šta su tražili oni tamo? Svrbili ih novčanici! Sada treba mi da kukamo, jer je njima mnogo teško.

  • Lepi

    24. mart 2020 | 11:01

    Stvarno,odakle oni tamo?

  • Marina

    24. mart 2020 | 11:14

    Zašto moramo u komentarima da budemo maliciozni? Svi vi kao da ne bi voleli da putujete. To je hrana za dušu. A oni su otišli kad još nije bila ova situacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA