≫ 

Kakva žrtva: Sveštenik svoj respirator ustupio mlađem pacijentu, pa preminuo od korona virusa

Berardelija su vernici u njegovom mestu mnogo voleli. Bio je poznat po tome što je pomagao ljudima sa finansijskim problemima

  • 6
Pop Svestenik, krst, molitva Foto: Tanjug/AP

Italijanski sveštenik iz Bergama preminuo je od korona virusa, pošto se žrtvovao i respirator ustupio mlađem pacijentu.

Don Đuzepe Berardeli (72) odrekao se respiratora koji mu je kupila njegova zajednica i ustupio ga bolesniku koji nije ni znao za ovaj milosrdni čin.

- Don Đuzepe je umro kao pravi sveštenik. Duboko sam dirnut što se on odrekao pomoći da bi je dodelio nekome mlađem od njega - rekao je zdravstveni radnik staračkog doma iz ovog mesta za časopis “Araberara”, a prenose “Novosti”.

Berardelija su vernici u njegovom mestu mnogo voleli. Bio je poznat po tome što je pomagao ljudima sa finansijskim problemima, a često su ga viđali kako vozi motocikl.

Berardeli je preminuo je u bolnici Lovere. Do sada je u Italiji od virusa korona život izgubilo najmanje 30 sveštenika, od čega 16 u Bergamu.

Crni bilans raste: Umrlo čak 23 lekara u Italiji posle borbe sa korona virusom

Broj umrlih lekara u Italiji koji su nastradali u borbi protiv korona virusa porastao je na 23, saopštila je Federacija doktora u toj zemlji.

Kako prenosi CNN, postoji bojazan da će taj broj biti još veći, a navodi se da većina doktora umire naglo, čak i neki smrtni slučajevi nisu direktno povezani sa korona virusom.

Video: Jezive scene krematorijuma u italijanskom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA