≫ 

Kada nećete vi, mi ćemo: Bande u favelama uvele policijski čas zbog epidemije korona virusa

Bande su poručile građanima da žele ono što je najbolje za njih

  • 3
Rocinha favela, Rio de Janeiro, Brazil Foto: Tanjug/AP

Bande u Rio de Žaneiru uvele su policijski čas u favelama, kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa.

Kako prenosi “Sputnjik”, iako je Vlada Brazila zabranila korišćenje javnog prevoza, zvanično nije predstavila plan kojim se zabranjuje ljudima da izlaze na ulice. Međutim, bande su poslale poruku žiteljima favela Rio das Pedrasa, Muzeme i Tižukinje da posle 20 sati ostanu u kući.

U poruci ljudima koji žive u favelama stoji da bande "žele najbolje za njih i da rade ono što je vlast trebalo odavno da preduzme". Predsednik Brazila ranije je nazvao epidemiju korona virusa “medijskim trikom”, što je izazvalo bes među građanima.

Favele su najsiromašniji deo grada, a žitelji imaju velike probleme sa snadbevanjem vode i održavanjem sanitarne kontrole, što te regije čini podložnim za širenje koronavirusa.

- Ironija je da je virus došao u Brazil preko aviona, odnosno da su ga doneli bogati, ali će među siromašnima da eksplodira - kazao je predstavnik istraživačkog centra Fiokruz, Paolo Bus.

U Brazilu je do sada registrovano 2.247 slučajeva korona virusa, a 46 osoba je umrlo.

Policija pucala na građane jer nisu u karantinu

Društvenim mrežama kruži video snimak kako je policija na silu otera ljude sa plaže u Brazilu, pošto nisu u kućnoj izolaciji. Izbila je opšta tuča, policija je koristila suzavac, a u jednom trenutku čuli su se i pucnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA