Majka troje dece umrla najverovatnije od korona virusa: Hitna pomoć rekla mužu da "nije prioritet"

Imali su punu opremu, nosili su zaštitna odela sa maskama, naočarima i rukavicama, Pokrili su i njena stopala. U tom trenutku sam pomislio: Šta se dešava? Nešto se ovde ne slaže”. Od tada me nisu zvali. Ostavili su me i rekli mi da moram da ostanem u izolaciji

  • 2
Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kejla Vilijams, 36-godišnja majka troje dece umrla je u londonskom naselju Pekam najverovatnije od korona virusa, samo dan pošto je njen muž zvao Hitnu pomoć i rekao im da je bolesna.

Njen suprug Fabijan Vilijams (49) rekao je da je njegova supruga imala visoku telesnu temperaturu, kašalja i snažne bolove u grudima i stomaku. Britanski “Gardijen” imao je uvid u medicinske dokumente, koji impliciraju da je Kejla najverovatnije zaražena korona virusom, prenosi “San”.

- Zvao sam Hitnu pomoć jer moja žena nije mogla da dođe do daha, povraćala je i imala bolove u stomaku. Rekao sam im da joj je sve gore, a iz Hitne su mi poručili da je položim na pod i da bude na ravnoj površini. Medicinski radnik koji je došao da testira Kejl mi je rekao da je bolnica neće primiti jer nije prioritet - kaže Vilijams.

Nažalost, Kejlino stanje se drastično pogoršalo, a suprug ju je pronašao mrtvu u sobi. Pre toga, pomogao joj je da se obuče i dao joj je da jede supu, pre nego što ju je zatekao licem okrenutim prema podu.

- Bila je već mrtva, Stavio sam je na pod jer su mi to rekli ranije. Opet sam zvao Hitnu i rekli su mi da stavim ruke na njene grudi u da joj masiram grudni koš - istakao je suprug.

Radnici Hitne pomoći ubrzo su stigli na lice mesta i pokušali da je ožive, ali im to nije pošlo za rukom. Policajac koji je takođe bio prisutan, nije želeo da uđe u stan i čekao je ispred vrata. Mrtvozornik je zavio Kejlu i stavio je u plastičnu kesu u skladu sa protokolom kada je reč o žrtvama infektivnih bolesti.

- Imali su punu opremu, nosili su zaštitna odela sa maskama, naočarima i rukavicama, Pokrili su i njena stopala. U tom trenutku sam pomislio: Šta se dešava? Nešto se ovde ne slaže”. Od tada me nisu zvali. Ostavili su me i rekli mi da moram da ostanem u izolaciji i ništa više, a dijabetičar sam i uzimam insulin. Sve što znam jeste da moram da ostanem u karantinu. Niko nije ni pominjao da ju je neko testirao na korona virus - kaže neutešni suprug.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. mart 2020 | 10:32

    Sve vise sam ubedjen da je spas u molitvi,a lek u prirodi,treba znati i razumeti,slavimo Bozic,uskrs,slavimo slave,kazemo da je covek postao od Boga,ako znamo to i verujemo sto se onda nemolimo za pomoc ocu nasem onda ,lepo pise u svetim knjigama,to je osnova covekovog postojanja i istinskog zivljenja

  • Maki

    27. mart 2020 | 05:19

    Sedite kući da ne biste sedeli na sajmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA