Skandal u Njujorku: Medicinske sestre koriste kese za đubre kao zaštitu od korona virusa

Bolnica ga je ubila i trebalo bi da snosi odgovornost za to, kaže jedna od sestara

  • 7
Medicinske sestre nose kese za đubre Foto: Facebook

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.

U međuvremenu, osoblje bolnice koja se nalazi nedaleko od Kolumbovog kruga u centru Menhetna, smatra da je nedostatak zaštitne opreme krivac za smrt jednog njihovog kolege, kod koga je novi korona virus dijagnostifikovan pre dve nedelje.

- Bolnica ga je ubila i trebalo bi da snosi odgovornost za to - rekla je jedna od medicinskih sestara.

Druga sestra rekla je da problemi sa nedostatkom opreme nisu novi i da traju već godinu dana, zbog čega je osoblje često bilo primorano da krije lične zalihe, kao i da je situacija postala kritična kada su u bolnicu počeli da pristižu pacijenti oboleli od virusa Covid-19.

Zbog toga su sestre počele da nose kese za smeće.

Portparol bolnice negirao je da bolnica nema odgovarajuću opremu i da ne štiti zaposlene.

Snimak doktorke iz Njujorka: U ovaj kamion-hladnjaču ubacujemo mrtve od korona virusa, užasno je

Doktorka Urgentnog centra u Elmherstu u Kvinsu prikazala je kako izgleda bolnica u centru pandemije korona virusa, ističući kako "nemaju alate koji su im potrebni" za lečenje.

- Svakim danom je sve gore. Morali smo da uzmemo kamion-hladnjaču kako bismo stavili tela pacijenata koji su umrli. Sada imamo problem da nabavimo respiratore - rekla je ona,

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. mart 2020 | 12:17

    Parola snadji se,jel to taj bogati zapad srece,uspeha ,prosperiteta,😯metar moga sela ko Amerika cela i metar moje Borovine

  • Dr

    26. mart 2020 | 12:10

    America a?

  • Zagondzija

    26. mart 2020 | 13:12

    Amerika🚽 🤮🤮🤮👎👎👎🇷🇺🇨🇳🇷🇸💪✊👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA