≫ 

Moskva uvodi nove mere: Zatvaraju se restorani, prodavnice i parkovi

Zatvoreni će biti i kozmetički i saloni za ulepšavanje, kao i saune, spa centri i saloni za masažu

  • 1
Moskva, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Vlasti u Moskvi uvele su nove mere u borbi protiv korona virusa. Sve prodavnice sem pekara biće zatvorene od 28. marta do 5. aprila, a ta uredba se ne odnosi na apoteke koje će ostati otvorene, navodi se u danas objavljenoj uredbi gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina.

- Od 28. marta do 5. aprila 2020. godine sve maloprodajne trgovine biće privremeno zatvorene, osim apoteka i prodavnica koje prodaju namirnice i osnovne potrepštine, kao i prodavnice koje se bave dostavom potrepština -  navodi se u uredbi, prenosi Tas s.

Uredbom su obuhvaćeni svi restorani i kafići, bifei, ali i javne površine i parkovi, poput parka Gorki.

Zatvoreni će biti i kozmetički i saloni za ulepšavanje, kao i saune, spa centri i saloni za masažu.

Sobjanin je na svom blogu napisao da će ove mere otežati svakodnevni život u Moskvi, ali da su neophodne da bi se usporilo širenje novog korona virusa.

- Moramo privremeno da zabranimo rad svih službi koje podrazumevaju lično prisustvo. Ove mere ne uključuju medicinske i službe za rehabilitaciju, banke i osiguravajuća društva, službe za komunikaciju i sahrane.

U Moskvi je do danas od viruaa Covid-19 obolelo 546 osoba, od čega 136 u poslednja 24 sata, dok je u Rusiji ukupan broj obolelih 840.

Građanima savetovano da ne posećuju crkve

 

Regionalne vlasti Moskve savetovale su stanovnike da ne posećuju religiozne objekte zbog širenja korona virusa, navodi se u saopštenju na sajtu regionalne vlade.

- Preporučujemo građanima da se uzdrže od poseta religioznim objektima - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Vlasti Moskovskog regiona uvele su 13. marta situaciju visoke uzbune zbog širenja korona virusa. Škole su na tronedeljnom raspustu od 21. marta do 12. aprila. Svi sportski događaji su otkazani do 10. aprila, a rad sportskih škola i specijalizovanih sportskih klubova su suspendovani.Preduzećima je preporučeno da uspostave rad od kuće.

Guverner Moskovskog regiona izdao je uputstvo da se utvrdi podstocajna nadoknada za medicinsko osoblje za njihov rad sa osobama koje su pozitivne ili za koje se sumnja da su zaražene korona virusom.

 

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA