≫ 

Nikolas Maduro biće optužen za trgovinu drogom

Američki tužilac tereti venecuelanskog lidera da je umešan u trgovinu narkoticima

  • 14
Nikolas Maduro Foto: Tanjug/AP

Predsednik Venecuele Nikolaso Maduro biće optužen danas u Sjedinjenim Američkim Državama za zločine trgovine drogom, nakon istrage saveznih vlasti u Vašingtonu, Njujorku i Floridi, izjavile su osobe upućene u to pitanje, javio je "Njujork tajms".

Očekuje se da će optužbe biti objavljene na video brifingu koji će održati šef Kaznenog odeljenja američkog ministarstva pravde u Vašingtonu i najviši savezni tužioci u Njujorku i Majamiju.

Pored Madura, očekuje se i da će optužnice biti podignute i protiv gotovo desetak drugih lica, uključujući članove venecuelanske vlade, obaveštajne službenike i pripadnike najveće pobunjeničke grupe u Kolumbiji, Revolucionarnih oružanih snaga, poznate kao FARC, koja se dugo finansirala iz trgovine kokainom.

Iako za sada nije poznata detaljna optužnica, optužbe uključuju narko-terorističku zaveru i zaveru za uvoz kokaina u Sjedinjene Američke Države.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. mart 2020 | 16:15

    Ameri Déjà vu (vec vidjeno) znaci iste fore uvek, ko im god ne odgovara je ili tiranin ili narko diler ili povredjuje ljudska prava, terorista ili diktator itd.. samo su ameri fini i kulturni i sire demonkratiju i mir sa ratovima i osiromasenim uranijumom....

  • stane

    26. mart 2020 | 18:01

    ovako američki kauboji rešavaju sve u svetu kada im neko nije po volji,tako su uradili sa Slobom,Karadžićem,Sadamom,ASADOM,nORIJEGOM IZ pANAME I IMA IH MNOGO.Najveće zlo su upravo ovi kauboji iz Amerike

  • toma

    26. mart 2020 | 16:43

    Sada ce ameri od njega da naprave da je on glavni lrivsc za lorona viris i da mu sude zbog toga,tako oni ko im ne odgovara i ne igra kako oni sviraju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA