Neverovatan čin podrške: Ostali u izolaciji u Domu za stare kako bi brinuli o dementnima

Prevelik je rizik da neko od nas pokupi virus “spolja” i da ga donese ovde, kaže jedna od radnica

  • 0
Starački dom, demencija, starija osoba, žena Foto: Shutterstock

Smrtonosni korona virus širi se Velikom Britanijom. Prema poslednjim informacijama, preko 11.000 ljudi je zaraženo, a preminulo 578 osoba. Zaraza je posebno opasna za starije građane, tako da se vlasti trude na sve načine da korona virus ne uđe u ustanove koje se bave negom starijih.

Radnici doma za stare “Bridgedale House” u Šefildu pokazali su neverovatnu žrtvu i otišli korak dalje. Naime, devetoro njih ostalo je u izolaciji zajedno sa 23 dementne osobe, kako bi se starali o njima, prenosi “Dejli mejl”.

Radnici, među kojima su kuvar, čistač, menadžer i ostalo osoblje, sve vreme su u toj ustanovi. Kada završe smenu od 12 sati, koriste prazne sobe u kojima spavaju, a održavaju kontakt sa bližnjima putem tehnologije.

- Prevelik je rizik da neko od nas pokupi virus “spolja” i da ga donese ovde, pritom da uopšte nije ni svestan toga. Zato smo odlučili da uradimo ovo. Pokušavamo da ih održimo mirnim koliko je to god moguće. Nemaju svi stanari kapaciteta da razumeju šta se dešava - kaže Sara Vilis, jedna od devet radnika koji su odlučili da ostanu u domu.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA