≫ 

Španija povukla sporne kineske testove za korona virus

Brze testove napravila je kineska kompanija “Bioeasy” sa sedištem u Šenženu

  • 0
Pregled, test, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Španija je povukla iz upotrebe brze testove na korona virus koji su nedavno stigli iz Kine. Brze testove napravila je kineska kompanija “Bioeasy” sa sedištem u Šenženu. Prema pisanju medija, ovi testovi imaju osetljivost od 30 odsto, a trebalo bi da imaju više od 80 odsto kako bi nalazi bili ispravni.

Vlasti su naredile povlačenje oko 9.000 ovih testova. Ministar zdravlja je rekao da će država vratiti testove, ali je istakao da može biti problema, jer testovi nisu kupljeni direktno od proizvođača, već od jedne kompanije u Španiji koja je dobavljač.

U međuvremenu, vlasti iz Kine su saopštile da je testove proizvela kompanija koja nema se ne nalazi na njihovom spisku licenciranih proizvođača.

- Ove testove smo koristili u bolnici u Madridu i na Institutu Karlos III. Čim smo shvatili da im je osetljivost 30 odsto, odmah smo ih povukli. Kontaktirali smo dobavljača, dostaviće nam nove testove - saopštio je ministar zdravlja.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA