• 8

"Država je odvratna, moram da jedem": Bes porodice koja je ostala bez posla, na ulicama Barija

Još jedan potresan prizor zabeležen je u Italiji, gde epidemija korona virusa ostavlja nesagledive posledice po zdravstveni i ekonomski sistem

  • 8

Ispred zatvorenih kancelarija jedne filijale u ulici grada Barija na jugu Italije zabeležen je nesvakidašnji trenutak, osim ako se ne radi u trenutku paralisane države kakva je Italija danas, zbog haranja korona virusa.

- Bez para smo!

- Šta treba da radimo? Odvratni ste! Država je odvratna!!! Šta mi tačno da radimo?.

Ovo su samo neke od rečenica koje možete čuti i pročitati u snimku na početku teksta.

Na licu mesta je bila prisutna policija koja je pokušala da smiri nesrećne i besne ljude. Upravo ovi ljudi koji su protestovali ispred banke su pozvali policiju.

Radi se o manjoj trgovini, u vlasništvu gospođe, koja je zbog trenutnog stanja uzrokovanog korona virusom zatvorila trgovinu i ostala bez novca. Trebalo da pokupi penziju svoje majke, ali to nažalost nije bio slučaj. Pokušali su da podignu novac sa bankomata, ali je račun bio prazan. Nakon dolaska policije je sišao i direktor od koga je očajna porodica tražila isplatu novca unapred, budući da će penzija leći.

Međutim, ovakvu vrstu transakcije nije bilo moguće uraditi.

U očaju, počeli su da šutiraju kapiju banke. U jednom trenutku, muškarac se približio i poklonio određenu svotu novca ljudima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima